2t motornál a henger kopása is adhat surlódó hangot?
Figyelt kérdés
külön olajzású 80ccm motoromrol van szó. frissen meg lett fúrva, új dugattyúval összerakva. be lett járatva a benzinbe is tettem egy kis olajat pluszba, az idő alatt nem volt zavarva. majd kb 1500 km után mikor egyszer kétszer elhúztam neki volt hogy megszorult, kb 9-10ezres fordulaton úgy, hogy a kerék blokkolt. levettem a hengert, csúnya húzás látszott a dugón, de a kompresszió megmaradt benne. ezután kikötöttem a külön olajzást, és én keverem a benzibe az olajat, azóta nem vot ilyen probléma. (1:40 ful szintetikus) . viszont nagyjábol azóta hallom a hangján hogy nem olyan egészséges, különösen akkor csúnya amikor nagyon felmelegszik. csapágyakra gyanakodtam, de azok jók, szinte újak benne. lehet a hengernek is ez a surlódós hangja ? erejéböl nem veszített2015. jan. 26. 21:32
1/2 anonim válasza:
Hány század különbségre fúrták? Egyes gépműhelyek nem tudják mennyinek kell lennie a különbségnek ezért elbasszák. Valószínű annak van ilyen hangja. De a külön olajat miért kötötted ki? Elég ha nem öntesz bele és kész. Egyébként az olajszivattyú által szállított olaj mennyiség nem konstans. Tehát max teljesítmény közelében egy kissé több olajat ad mint közepes teljesítmény leadásnál. Tehát ilyenkor olajosabb a keverék. Ezért jobb ha visszakötöd persze csak ha nem fingott ki az olaj pumpád.
2/2 anonim válasza:
Asszem szorosabbra vették a hengert(ami nem baj) csak a bejáratás lehetett volna hosszabb..
sajnos a csapágy is megfeküdhetett, mert egy beállás vagy túlmelegedéstől, vagy olajhiánytól eredhet...
a túlmelegedés lehet attól is, hogy eleve szoros volt a henger, és akármennyire is volt olajozva, kevés volt...vagy az olaj is kevés volt, akkor meg pláne.
inkább csapágy szokott fura, surlódó hangot adni..de csak üzem közben. Leállítva, kézzel hajtva nem.
szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!