Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az én autóm lehet anya nevén?

Az én autóm lehet anya nevén?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Vettem egy autót, anya nevére került, mivel ő már 40 fölött van, én pedig csak 19 vagyok, és kiszámítva nekem 97 ezer lett volna a biztosítás, mivel városban lakunk, meg friss jogsi...

Anyának csak 19600 évente+baleseti adó.

Így ha leigazolnak lehetnek belőle bajok?

Vagy írnunk kellene egy üzembentartóit?

Szerintetek?

2015. jan. 26. 00:28
 1/7 anonim ***** válasza:
76%
Ez megszokott gyakorlat, nem véletlenül van tulajdonos és üzemben tartó nevének hely.
2015. jan. 26. 00:47
 2/7 A kérdező kommentje:

Persze, akkor is az én nevemre jön a biztosítás.

Anya nevén legyen minden, én csak használnám.

2015. jan. 26. 02:29
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor használd.
2015. jan. 26. 06:52
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Bajod nem lesz tőle. Egy időben riogattak mindenkit, hogy meghatalmazást kell írni, hogy más kocsiját használod és a tulajdonos hozzájárul, de engem sose piszkáltak érte amíg a családi kocsival jártam.
2015. jan. 26. 07:20
 5/7 A kérdező kommentje:

Ma reggel igazoltak le, kérdezték ki nevén van az autó?

Mondom édesanyámtól kértem el.

Nem feltűnő egy 96-os E36 328i 2cm-t megültetve és 18-as DOTZ felnikkel egy édesanya nevén :D

2015. jan. 26. 09:50
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Semmi köze hozzá másnak, hogy édesanyád nevén milyen autó van.

Te viszont rendesen viselkedj a mamival, mert bármikor jogában áll eladni az autóját, nem kell tőled engedélyt kérni a járgány nem a tied.

2015. jan. 26. 10:32
 7/7 kovpet ***** válasza:
100%

És ha feltűnő, akkor mi van? Nem a vélemények, hanem a jogszabályok határozzák meg, hogy mit szabad és mit nem.

Mivel a más autóját jogszerűen vezetheted a tulaj engedélyével, így senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki vezeti a kocsit és kinek a nevén van, amíg az nem lopott.

2015. jan. 26. 11:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!