Mit ajánlotok az autó kímélésére, és a fogyasztás csökkentésére?
Kérdező! Most erre a kérdésre mit vársz, milyen reakciót?
Nem te találtad fel a spanyol viaszt, én is és szerintem a legtöbb épeszű ember így csinálja.
Az a gödöllői lejtő, gondolom az M3-ason van. Arrafelé én ritkán járok. (Valami rémlik, hogy a lejtő végén van egy sebességkorlátozó tábla, aminél szeretnek trafizni. A kollégámat már többször lefotózták ott, de ez most lényegtelen.) Én az M6-oson járok rendszeresen. Pécs felé a mohácsi hajtűkanyar előtt ott is van egy több km-es elég rendes lejtő. Na é ott szoktam kivenni sebességből. A végén ott is van egy 110-es tábla, így ha 130-nál kiveszem a lejtő tetején, a végére pont 110 lesz a sebességem. Így ott visszarakom sebességbe és csak tartani kellene a tempót, ha nem emelkedő jönne ismét.
Sebességben tempomattal olyan 0,8-1,5l/100km-t írt ki a BC a lejtőn lefelé. De akkor a táblánál fékeznem kell. Vagy előbb kiveszem a tempomatot és akkor motorfékkel lassítani.
Ha nem nyomom be a tempomatot, hanem végig motorfékkel sebességben gurulok, akkor 0,0l/100km a kijelzett érték, viszont így bővel 110 alá esik a sebességem a lejtő végére, így nyomhatom neki, hogy visszagyorsuljak. Ráadásul pont a következő lejtő elejére veszítem el a lendületet.
Ha üresben gurulok, akkor 0,2-0,4l/100km-t ír ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!