Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » én csak 125cc motort vezethete...

én csak 125cc motort vezethetett A1-es jogosítvánnyal de viszont van egy 250cc-s Kawasaki zzr250em. Le lehet ezt valahol korlátoztatni úgy hogy ez szabályos is legyen?

Figyelt kérdés
Pl. Ha megállít a rendőr rutin ellenőrzés során (a motorosokat amúgy is szeretik basztatni) és kéri a papírokat akkor lássa hogy ez csak 250cc és 11kW de korlátozott és ne büntessen meg.

2015. jan. 23. 22:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Mikor az A1-et szerezted, valószínűleg elhangzott az elméleti tanfolyamon, hogy ez a jogosítvány milyen motorok vezetésére jogosít fel. Legfeljebb 125 köbcentiméter hengerűrtartalmú és 11 kW teljesítményű motort vezethetsz vele. Ha valamelyiket túllépi, már nem vezetheted, tehát nem vezethetsz 250-es, 11 kW-os motort (mondjuk Pannónia) és nem vezethetsz 125-ös, 35 lóerős kétütemű vadállatot (feltéve, hogy papíron is ennyi a teljesítménye).

A válasz ebből igen egyszerű: nem lehet megoldani, amit szeretnél. A teljesítményt még csak-csak lehetne 11 kW-ra korlátozni, de a 250 köbcentiből nem lesz 125, akárhogy is erőlködsz.

2015. jan. 23. 22:59
 2/3 anonim válasza:
Akkor mar sokkal egyszerubb ha elmesz egy motoros iskolaba es az a1 jogsidat kibovited a2re...
2015. jan. 25. 05:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Ez mind szép és jó csak hogy én most töltöttem be a 16-ot. Ezért nem lehet A2-m különben minek kérdeztem volna hogy lehet-e korlátoztatni de a jelek szerint nem mondjuk hallottam valamiről hogy változott a cucc mert állítólag a cm3 már nem mérvadó magyarul vezethetek akár 1000ccm-es motort is ha az nem haladja meg a 11kw teljesítmény és a xy kw/kg-ot. De leszarom csak gondoltam szabályos leszek de egy egész nyárig mentem vele a balatonra úgyhogy igazából nem érdekel... majd max jobban vigyázok :D köszi a válaszokat.
2015. jan. 27. 18:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!