Autópályán miért képzelik a gyorsan közlekedők, hogy
övék az egész pálya?
Figyelt kérdés
Van egy audim, én is tudok és szoktam is száguldozni az autópályán, viszont munka miatt nagyon gyakran közlekedünk kisteherautóval, így mindig bosszankodok azokon a vagány autósokon akik azt gondolják, hogy mikor nagy nehezen kielőzök egy kamiont, behúzódok és belassulok megint a kínkeservesen szerzett lendületet elveszítve, hogy ő döngethessen tovább 160-al. Ilyenkor jön a villogtatás meg a dudálás, holott én már akkor előzésben voltam, amikor ő még a látóteremben sem volt. Örülnék, ha írna egy ilyen schumacher, mert mindig szívesen elbeszélgettem volna egy ilyen sofőrrel.
Nem azé villog.. csak szeretné tudni, hogy neked is jók-e a hátsó lámpáid. Villogtasd neki a hátsó ködlámpádat akkor látni fogja hogy a tiéd is ég és megnyugszik.
2015. jan. 22. 10:34
12/30 A kérdező kommentje:
Meglehet. rettenetes a vezetési morál Magyarországon. Ha ilyn szabályok lennének érvényben, akkor főúton miért nem csinálják ugyanezt ennyi erővel? Egyszer beültetném ezek az embereket egy kisteherbe, megnézném, hogy egy forgalmas autópályán elzötyögne e 80-al a kamion mögött, csak mert nem tud 5 mp alatt 80-ról 120-ra gyrosulni
2015. jan. 22. 10:39
13/30 anonim válasza:
en csak azt nem értem hogy miért lesz mindenkinek kisebbségi komplexusa,ha nem tud a megengedett maximummal közlekedni!és rögtön átváltozik egy ilyen háborgó önjelölt igazságosztóvá/rendőrré!!mert ide a rozsdás bökőt,hogy ha az audidban ülve te is villogtál már le mást!jaj persze tudom,te nem olyan vagy..meg te biztos nem....de most hagyjuk ezt az álszentkedést!
2015. jan. 22. 11:08
14/30 Beviz Elek válasza:
Ha valaki gyorsan jön mögöttem, akkor elveszem picit a gázt, elmegy mellettem és utána előzök. Ha nem olyan nagy a sebessége akkor odalépek neki, gyorsan előzök és mire utolér, addigra már újra a külsőben vagyok. Nekem nem okoz problémát felmérni a sebességét és kicsi sebességváltoztatás árán előtte/mögötte előzni. Így neki sem kell fékeznie a seggemben.
Nem tudom hogy te milyen kisteherrel jársz, de egy előzésre egy 7,5t-snek sem kell sokat gyorsítani vízszintes szakaszon...
2015. jan. 22. 11:21
15/30 anonim válasza:
Látom a sok kis alonso lepontozta azokat,akik haladni szeretnének...:-)
Nembaj,marad hát a terror ha a szóból nemértetek..
2015. jan. 22. 12:22
16/30 anonim válasza:
íme egy,újabb önkéntes rendőr/igazságosztó,aki éppen szolgálatba helyezte magát!!!!
2015. jan. 22. 13:53
17/30 anonim válasza:
Valójában neked be kellett volna sorolnod a két kamion közé és elengedni a gyorsabban haladót. Olvasd el a 2. pontot:
Persze ettől még a leállósávban történő megelőzés és a nevelő célzatú ráfékezgetés kimeríti a közúti veszélyeztetés fogalmát. Ha a mobiloddal sikerült volna lefilmezni, talán feljelentést is lehetne tenni.
2015. jan. 22. 14:10
18/30 A kérdező kommentje:
Az önkéntes szabálykreálás az sokkal jobb, nem igaz? :) Igen én is villogtam már az audimmal, csak nem épp olyan okból amiről most beszélünk. Még mindig arról beszélek, hogy ha már elkezdtem előzni, nem lassítok vissza 80ra a kamion mögé, hogy elengedjem azt akinek az a visszagyorsulás 2 mpébe telik.. Ez olyan mintha sorban állsz a kasszánál. Ha én álltam be előbb, én fizetek előbb, leszarom, hogy nálad mennyi cucc van :)
2015. jan. 22. 14:14
19/30 A kérdező kommentje:
Ez arról szól, hogy mit csinálj az előzés befejezése után. Ez szerintem nyilvánvaló volt eddig is
2015. jan. 22. 14:20
20/30 anonim válasza:
Te ezt írtad:
"De ha MÁR előzök, nem fogok behúzódni 2 kamion közé, és visszavenni a tempómon"
Ezt pedig a kresz:
"a vezető több járművet kíván előzni, megmaradhat a belső forgalmi sávban feltéve, hogy ezzel a mögötte gyorsabban haladó járművek közlekedését nem akadályozza"
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!