Üzembetartói szerződéses kérdés (? ) Bővebben lent.
Vettem egy kocsit, adás-vételivel, de még nem voltam az okmányirodában( a héten telik le a 15 nap), azon gondolkodtam, hogy mivel friss jogsis és fiatal vagyok ami rossz kombináció biztosításnál (40ezer a legolcsóbb / év) üzembetartóit kötök apámmal akinek rég óta van jogsija és balesetmentesen vezet,ő bele is egyezett.
A kérdésem az lenne, hogy mi ennek a folyamatnak a menete? Elősször okmányiroda átíratásos dolgok elintézése majd ismét okmányiroda és üzembetartói és utána lehet menni a biztosítóhoz? Jól gondolom?
Közbe persze ketyeg a biztosításmentesen töltött napjai a kocsinak ami miatt biztos lesz +. (Műszakiztatnom kellett egyből)
Ha valaki tudja a dolgok pontos menetét annak megköszönném ha leírná.
akkor muszáj megkötnöm nekem a biztosítást igaz ? :\
ezt elcsesztem
A következőt kell tenned:
Apáddal is megírod az üzembentartói szerződést, aztán ő köti meg a biztosítást, és ha az eredetiség vizsgálat is meg van, akkor szépen besétáltok az okmányirodába, ahol egy menetben megtörténik az átírás és az üzembentartói bejegyzés is. Apád kapja az illeték 25%-áról a csekket, te pedig a maradék 75%-ot fizeted, de mindenképp olcsóbb, mint átiratni a nevedre, kifizetni az illetéket, a forgalmit és a törzskönyvet, majd a következő fordulóban megint új forgalmi, és még egy illeték az üzembentartói bejegyzés miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!