Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Üzembetartói meghatalmazás...

Üzembetartói meghatalmazás hogyan?

Figyelt kérdés

Vennék most egy autó..Én lennék a tulaj, nagyapám pedig az üzembetartó az olcsóbb biztosítás miatt.

Nem szeretne nagyapám járkálni emiatt, ezért az lenne a kérésem hogy eljárhatok az ő nevében valamilyen meghatalmazással hogy ő legyen az üzembetartó? Ilyen mintát hol tudok találni?

2013. febr. 1. 15:37
 1/5 anonim ***** válasza:

Kicsit zavaros a dolog.

Azért szeretnél meghatalmazást, mert nagyapád nem tud mozogni és nem tud elmenni aláírni a papírokat? Mert akkor csak simán írsz egy ilyet, és aláírattatod a papával:

[link]

A szöveg alatt van a link.

Ha viszont arra gondolsz, hogy vezetheted-e te az autót, arra külön kölcsönadási papír nem kell. Hiszen a forgalmiba be lesz jegyezve, hogy te vagy a tulaj, ezt igazoltatásnál a rendőr is látja és nem fog kötekedni.

2013. febr. 1. 18:17
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszi! Az elsőre gondoltam amit írtál. Nem fognak kötekedni hogy nincs konkrét tárgy írva hogy mit is szeretnék a nevében intézni?
2013. febr. 1. 18:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, belekötnek-e.

De ha jobban belegondolok, még ilyen meghatalmazás sem kell.

Ugyanis először úgyis a saját nevedre át kell íratni az autót. Ehhez el kell menned, és szabályosan átíratnod ugyebár a saját nevedre. Ezek után tudod Nagypapádat üzembentartóként bejegyeztetni. Ahhoz csak általa aláírt papírok kellenek, azt meg otthon ki tudjátok tölteni. Szóval az Okmányirodába te csak bevinnéd a papírokat, amik már ki vannak töltve, kifizetsz egy új forgalmit és kész. Biztosítást meg lehet online kötni, kiküldik a papírt, amit Nagyapádnak alá kell írnia és visszaküldeni. Azt meg el tudod vinni hozzá.

2013. febr. 2. 09:03
 4/5 anonim ***** válasza:
Na szuper, kétszer leírtam az elején gyakorlatilag ugyanazt a mondatot, bocsánat:)
2013. febr. 2. 09:04
 5/5 A kérdező kommentje:
De egy forgalmival akarom megoldani, minek állíttatom ki egyszer egy névvel..utána meg még beleírtaok egyet?!
2013. febr. 4. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!