Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóban akksi csere járó...

Autóban akksi csere járó motornál?

Figyelt kérdés

Az autóban a szerelő úgy cserélte az akksit hogy járó motornál levette a sarukat kivette az akksit majd be az újat.

Az autó indít rendesen semmi baja de én azt olvastam járó motornál nem egészséges levenni a sarukat nemhogy akksit cserélni.

Lehet ennek valami következménye később??

2015. jan. 17. 18:08
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
58%

Teljesen hétköznapi.

Nem egyszer csináltam már.

Autószerelő és autótulajdonos is vagyok. ;)

2015. jan. 17. 18:13
 2/17 anonim ***** válasza:

Azért cserélte járó motornál, mert félt hogy nem tudod a rádiód kódját, aztán nyekeregtél volna neki...

:D

Egyébként ha már olvasol, akkor olvasd végig a cikkeket, vagy rendes írásokat olvass. Azért nem egészséges levenni az akku sarut járó motornál, mert "megfuthat" a generátor és akkor kinyírhat pár dolgot. Persze ehhez pörgetni is kell a motort, alapjáraton kicsi az esély rá. Ha minden működik, akkor nem történt semmi.

2015. jan. 17. 18:29
 3/17 A kérdező kommentje:

Igen nekem is a rádió kódját mondta de mondtam neki hogy nem gyári így attól ne fosson. De mégis úgy csinálta.

Akkor nem lesz gond belőle?

2015. jan. 17. 18:34
 4/17 anonim ***** válasza:
65%
Gondolom haza tudtál menni a kocsival a szerelőtől. Ha eddig nem volt gond, akkor ezután se lesz :)
2015. jan. 17. 18:38
 5/17 anonim ***** válasza:
30%

Nekem is mondott ilyet a szerelő srác, és mondta hogy hiába van egy listám a kódokról meg minden papír is hiába van meg ha esetleg a lenullázott dolgokat, rádió, riasztó, egyéb elektromos szir sz@rok attól lenullázódhat teljesen a számítógép amint nem kap áramot és mondta hogy elég macerás lenne így is mindent visszaállítani, persze csinálhatta volna úgy is hogy leállítja de akkor csak időt pocsékol vele ő is, én is mire mindent helyre rak elektromos téren.

De mondta hogy otthon maszekba ilyet azért ne csináljak, mert a leszedett sarukhoz ha véletlen hozzáérek könnyen megcsaphat, ő is védő gumikesztyűvel csinálta ezt meg rutinosabb is persze.

2015. jan. 17. 19:01
 6/17 anonim ***** válasza:
100%
Tipikus Bekő Tóni-mentalitás. Minek lenne egy szerelőnél valami kis 12 voltos táp amit szivargyújtón keresztül csatlakoztat és akkor meg van oldva az ideiglenes áramellátás??.. Áh, Hungarisztán...
2015. jan. 17. 19:01
 7/17 anonim ***** válasza:
46%

Igazi ócska kókler az ilyen. De ha kisütötte volna a diódahidat a generátorban (amire reális esély van ilyen esetben) akkor csak rángatta volna a vállát és tagadta volna, hogy ő cseszte el...

Járó motornál ugyanis az akkumulátor egyszerű fogyasztóként viselkedik. Ha ezt eltávolítják üzem közben akkor egy rövid időre a feszültség a normális 14V-ról 20 fölé is ugorhat, ez pedig gyakorlatilag bármilyen elektromos alkatrészt tönkretehet pillanatok alatt is, de leginkább a diódahídnak szokott odabaxni. Ha nem is tette rögtön tönkre, nem tett jót neki...

A rádiókód és egyéb nyalánkságok ellen szinte minden új autóban van csatlakozási pont, ahol feszt lehet adni az autónak, amíg cseréled az aksit.

Amúgy igen, lehet később is ebből gondod, ha a következő pár ezer km-en elmegy a töltésed a bekrepált generátor miatt, esetleg az új akkumulátor megdöglik a fesszabályzó hibája miatt vagy bármi egyéb elektromos alkatrész összexarja magát akkor tudhatod, hogy mi okozta.

2015. jan. 17. 19:49
 8/17 anonim válasza:
Szakmabeliként hatalmas hibát csinált akárki is cserélte. A fentebb leírtak szerint a generátorod tönkre mehetett volna, vagy tönkre is ment, érdemes lenne beméretned. Egyébként jót nem tett neked vele, mert ha nem csak a diódahíd kapott túlterhelést hanem az állórészed akkor az is elképzelhető, hogy leég a tekercs esetleg már meg is olvadt. Kerüld messziről legközelebb az ilyen cserét. Nem egy autót kellett ilyen miatt már javítani. Egyébként millió 1 helyen adhatott volna kívűlről áramot az autónak, hogy ne veszítse el a dolgokat....
2015. jan. 18. 23:50
 9/17 anonim ***** válasza:
Na a sok Mekk Elek már le is pontozott :) Szánalom a köbön.
2015. jan. 19. 05:50
 10/17 A kérdező kommentje:

Minden újabb generátorban bele van építve a feszszabalyzo úgyhogy szerintem semmi nem történhetett.

Amúgy egy Fiat Grande Punto 1.4 benzin 8V rol van szó.

2015. jan. 19. 08:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!