Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Szerintetek jó ez az autó?

Szerintetek jó ez az autó?

Figyelt kérdés

FORD MONDEO 1.8 TD CLX 2000

mert autó vásárlás előtt álok és ezért érdeklődök.

2015. jan. 17. 13:14
 1/2 anonim válasza:
ez jó autó. Faternak is ilyen volt csak anyu totálkárosra törte a télen xd..de nem esett baja, nagyon biztonságos, jól fogyaszt, könnyen kezelhető és álltalában jól felszerelt kocsi. Belül tágas, csomagtere nagy, műszerfala letisztult. Nagyon komfortos (legalább az első ablakok elektromosak, ülésfűtés stb...) Kevés baj van vele és nem drága az alkatrész. Talán kicsit hosszú, ezért nem is vezethettem (nem engedte fater :D)
2015. jan. 17. 13:23
 2/2 anonim válasza:

én vigyáznék ezzel az 1.8-as motorral.

"Az 1.8 TDCi-motorokkal vigyázni kell, mert sokkal inkább megterhelik a kettőstömegű lendkereket, mint a nagyobbak. Ezt gurunk azzal magyarázza, hogy járásuk kevésbé harmonikus, mint a 2.0-2.2-eseké, a töltőnyomás hirtelen épül fel, váltani is többet kell így aránytalanul sokszor kap nagy terhelést a szerkezet. A rugók kinyúlnak, a csillapítóanyag kikopik közülük és mindez hajlamos tönkrevágni az indítómotort is. A kuplungszerkezet-lendkerék cseréje újabb 3-400 ezer forint, az indítómotor 60-70, de féláron már felújítják, ha lehet. 200 ezer kilométer felett már minden újabb méter ajándék.

És mindehhez vegyük hozzá a tényt, hogy a dízel Mondeók/Focusok kilométeróráit legalább annyira szeretik megtekerni, mint a VW-csoport autóéit. Összeadva-kivonva: lehet venni 2000-2007 között gyártott harmadik generációs dízel Mondeót, de lehetőleg kétliteres dízelt, túl sok extra nélkül és olyat, amelynél már az előző tulaj benyelte a költséges javításokat. Ilyenből pedig meglehetősen kevés van."

itt van a cikk, amiből kiszedtem:

[link]

2015. jan. 17. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!