Melyik alkatreszek szorulnak cserere a futomuvon?
a problema jelenseg a kovetkezo. egy 2001es honda civicrol van szo. Nem jelenthetem ki h nem megy egyenesen, de azt se hogy igen. folyton folyvast korrigalni kell jobbra is balra is. legjobb szo talan az lenne h bizonytalan a kormanyzas. elmegy piciket balra, rakormanyzok mar azonnal megy jobbra aztan forditva. szinte lehetetlen megtalalni egy olyan pontot a kormannyal h egyenesen menjen. egyetlen esetben megy egyenesen ha teletankkal ulunk benne harman.. akkor aztan full egyenesen megy... az a gyanum h a hatso kerekek kormanyozzak el az autot. nem vagyok az elso tulaj, nemtudom mi volt rajta cserelve es mi nem. Ha viszem szervizbe arra gondoltam h a szilenteket kicsereltetem mert hallottam mar olyat h ha azok nem tartanak megfeleloen akkor a kocsi kormanyzasa bizonytalan lehet. Ennek ellenere szeretnem kikerni a hozzaertok velemenyet, mit tanacsolnak cserelni.
elore is koszonom.
Lehet hogy egy sima futóműállítás megoldja a problémát,/nálam megoldotta,6 mm eltérés volt a kerék összetartásnál/,de lehet akár stabilizátor is,kormány összekötő,stb stb..
Ezt neked itt senki nem fogja megmondani,el kell vigyed egy futóműveshez.
sziasztok
koszi a valaszokat. pont azert kerdeztem h milyen alkatreszek lehetnek felelosek ezugyben mert volt a kocsi mar futomuvesnel. 4 pontos brallitas volt, elotte mindig konkretan balra ment. am kulfoldon vagyok es eleg draga a szerviz. mellesleg a szerelo akihez jarok bar megbizhato egyeb dolgokat illetoleg de neki minden csak akkor csereerett ha az kiesik a helyerol. A legtobb ember lehet h ezert a kormanyozgatos bizonyzalansagert nem is mondana semmit. lehet h az en hozzaallasom maximaliata. ezert gondoltam h ha legkozelebb megyek hozza konkretan megmondom h cserelje ki ezt meg azt. nem kerdezem meg ot rola. egyszer mar ki akartam csereltetni a kuplungot is vele, mert szerintem maga a szerkezet, (nem a tarcsa felulete) mar serult, neha berezonal, valamint en arra tippelek h a csillapito rugok valamelyke vagy tobb is torott lehet. amitol meg a kuplung fog ugyan es hasznalhato a kocsi. ez teny... De otthagytam neki. visszamentem delutan es nem cserelte ki mert szerinte ez jo meg... szal emiatt szeretnek em tajekozodni.
nem varom senkitol h megmondja mi a baja csak tippeket, h milyen alkatreszek lehetnek erintettek.
koszi.
egy jó gumis futóművizsgálattal kezdi a kerékösszertartás beállítását.ha talál hibát akkor nem is állítgatja mert felesleges.vannak szilentek amelyek felelősek az autó kóválygásáért,nem biztos hogy kopog a futómű ezért csak a kóválygás tűnhet fel.
köves rázos uton hallatszik kopogás hátulrol, olyasmi mitnha épp valaki bekopogtatna az ablaküvegen mögöttem. Egy barátom már egyszer megkértem, hogy üljön be hátulra és hallgatozzon miközbe kopog. Azt mondta, hogy egyértelmüen a két hátso toronybol jön a kopogás és azokon érezni is kézzel egy picit a kopogáskor a rezgéseket. Az autóban nem eredeti lengéscsillapitó és rugó van sem elöl sem hátul, mert ültetve lett és ezzel egyidőbe jelentkezett a kopogás, ezért én azt eddig a lengéscsillapitó hibájának vagy sajátosságának tudtam be. Viszont mivel a mellettem lévő utcán kivül nincs is köves út a közelben sehol, nem is foglalkoztam vele tulzottan, mert amúgy ezt leszámitva minden rendben van vele.
Szóval amikor hozzámkerült a kocsi akkor huzott egy kicsit balra, később az ültetés után csináltak 4 pontos beállitást, és azóta tényleg egyenesen megy csak ilyen bizonytalanul. Sőt, szerintem a beállítás óta az autó egy kicsit túlkormányzott is, amivel amúgy tudok együtt élni, de szerintem az első kerekek összetartása kisebb lehet és ez okozza. Bár mindegy mert most tényleg hátulról van szó.
Tehát a kopogás akkor lehet a szilent és lehet, hogy pont ezért is megy a kocsi bizonytalanul? örülnék ha csak ez lenne a gond, bár ha megyek február körül a szerelőhöz, nekem nem gond ha még mást is cseréltetek, csak szeretném ha egyenesen menne. Amúgy nagyon jo állapotu auto a kora ellenére sehol rozsda se alul se felül, még csak 95 000 van benne és ezen kivül amúgy tényleg semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!