Mit jelent az hogy egy autó xy km-ert futott?
Elég rég óta kísért ez a szöveg, hogy " az új nem megy annyit, mint a régi". Már 15 évvel ez előtt is ment. Ennek ellenére a korábban emlegetett Lada hamarabb porrá rohad, mint egy 25 éves Audi - ami jobb esetben még 25 évesen sem rohad :D
Szóval ezt nyomták már a 90-es évek elején is, ó injektoros autó, nem fog ez annyit menni, mint a régiek. Na jah, akármelyiknél háromszor többet ment.. A mai modern autókba is, amiket tisztességesen hajtanak 4 év alatt simán beleszalad 250 000km és köszönik szépen jól vannak, nem esnek darabokra -főleg, hogy soknak az órája még 5-6 évvel később is csak ennyit fog mutatni.
Ahogy a common rail dízel taxi Mercik is elmennek 6-700 000km-t míg kidobják őket... Ez picit több, mint az előttem emlegetett 270 000km.
Meg azt se felejtsük el, hogy ma már sok autóra 5-7 év rozsda elleni garanciát vállalnak , de mint írtam vannak olyan autók, amik garancia nélkül is bírják már 20+ éve..
Szerintem igaz ez a használati cikkekre is: ha nem a leggagyibb hulladékot veszed meg belőlük, akkor azok is sokáig szolgálnak.
"Hidd el az új kocsik nem fognak neked futni 250.000-270.000 Km-t mert hamarabb ketté rohad."
Rohadni 30 ev mulva sem fognak, ma annyira jo a feluletkezeles es a korroziovedelem, ha nem tornek, nem fognak rozsdasodni. Az ido a muanyag alkatreszeket fogja megenni, igy az elektromos csatlakozasokat is, a mai autok 15-20 evesen mechanikailag rendben lesznek, csak folyamatos elektromos hibakat fognak produkalni, de ez nem is lenyeges, marhara nem erdekli az ujauto-vasarlokat, es igy a gyarakat sem, mi lesz 20 ev mulva az autoval a 8. tulajnal.
Tele van a hasznaltautopiac 300-500e kilometert futott autokkal, amiknek az orajaban 90-130e kilometer van, mert mar tobbszor visszatekertek oket.
250e kilometer egy mai autonak nem futasteljesitmeny.
Ellenben egy Ladat ennyi ido alatt legalabb 3x generalozni kellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!