Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alkatrészeknek eladhatom az...

Alkatrészeknek eladhatom az autót ha még van rajta forgalmi?

Figyelt kérdés

A biztosító még nem jött ki, addig nem is nyúlok hozzá, de az autó motorja is sérült mikor összetörték, és gondolom totálkárra fogja venni... Na mindegy öreg szekere volt már, de szerettem... Azonban 4 vadonatúj gumi, felni, és egyéb új alkatrészek is vannak benne, amit vagy hasznosítani szeretném a másik kocsira, vagy eladni alkatrészként, és befolyó pénzből a másik autót felújítani, mert az még javításra szorul és én megtudom javítani...

A nagy kérdés hogy ha a biztosító látta és totálkár mond, akkor én szétszedhetem, a forgalomból mennyibe kerül kivonni, s mi kell hozzá? Vagy egyben adjam el, vagy mit tegyek vele, mert kellene a pénz... Amíg nem csinálom meg a másik autót addig nem tudok bejárni dolgozni sem...

Köszönöm szépen!

2015. jan. 14. 07:39
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm alaposabban megnéztem én is :

Bontási átvételi igazolás (ha a járművet a külön jogszabályban /1/1990.(IX.29.) KHVM rendelet alapján/ hulladékkezelésre feljogosított kezelőnek átadta.

De ott van az hogy "HA"... tehát ha nem adom bontónak akkor kikell hogy vonassák, mert valóban az én tulajdonom és állíthatom azt hogy az alkatrészeit felhasználom saját célra, s nem viszem a bontóba!

Tehát kikellene nekik akkor is vonatni ha nem viszem bontóban! Mit gondolotok igaz lehet? Egyetér velem valaki? :) Köszönöm...

2015. jan. 15. 07:36
 12/12 A kérdező kommentje:

Most volt a biztosítótól a kárszakértő totálkárra itélte, és majd a rendőrségtől kapni kell egy papírt meg egy javítási árajánlatot kell kérnem, és elküldeni nekik... Addig gondolom nem is nyúlhatok az autóhoz igaz?

Köszönöm...

2015. jan. 15. 10:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!