Szia! Mi lehet a baja a Suzukinak? Nagyon sokat fogyaszt (8,5l/100km) (Suzuki Swift 1.3 8v 2000 évjárat).
Ez a jelenség kb 2 hónapja jelentkezett, azóta keresem a hibát, de eddig minden jónak bizonyult. kezdésnek kicseréltem a gyertyákat, a gyújtáselosztót, vele együtt a rotort is, de nem lett jobb. Kapott új levegőszűrőt, benzinszűrőt, az injektor kitisztítva, de semmi változás. Oscilloszkóppal elé ellenőriztem a lambdaszondát, persze üzemmeleg állapotban, kb 1 órán át lett járatva hogy biztosan elérje az üzemi hőfokot, de a lambdaszonda is jónak bizonyult., ekkor úgy döntöttem elviszem motordiagnosztikára, amit a szerelő nem csinált meg, helyette CO mérést csinált azt is üzemmeleg állapotban, fűtött műhelyben járatta a motort, az eredmény negatív, mindent jónak talált kivéve a termosztátot, arra azt mondta, hogy beragadt nyitott állapotban, ezért állandóan hűti a motort, így az is ki lett cserélve de semmi változás. ugyanúgy megeszi a 8 litert, ami régebben ilyen időben 5,5-6liter között mozgott. 4 éve van nálam a kocsi, szervizelése mindig időben megtörtént, ilyen problémája még sosem volt. Az autó vegyes használatban van úgy ahogy eddig is volt.
előre is köszönöm a válaszokat!!!
"A teljesítményében is van változás, gázadásra picit megtorpan, illetve fordulaton se adja le a MEGSZOKOTT teljesítményt."
Ez lehet a légmennyiségmérés meg az összetört, eltömődött katalizátortól.
De az az 5 lityi nekem is elég kevésnek tűnik, az 1.0 Swiftem evett kb. úgy.
Bár azért a vezetési stíluson tényleg sok múlik, egy haverom a 2.0 GTI Ibizájával 6 literes átlaggal mászkált, amikor nálam volt kölcsön, én nem tudtam 8 alá menni.
"ezres suzi 95"
A 95-ös még a régebbi injektorvezérléses lehet, az kicsit főléeszik a 96-97 körül bejött újabbnak.
A magasabb alapjárat nekem a dúsító hőmérséklet-rézékelőjének a hibájának tűnik elsőre.
Esetleg elkoszolódott pillangószelep lassan áll vissza.
Vagy falsot szív a légszűrőház alatt, az gyakran előfordul.
Sokkal lejjebb verni nem fogod a fogyasztást, főleg ha rövideket mászkálsz. Ez az ezres gyorsan melegszik be, de gyorsan ki is hűl.
nekem is 8.5 liter 100 km-en télen rövid távok város csak 175 ös gumikkal
nem örülök mert 6 literres legenda jobban tetszene :S franc egye meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!