Szia! Mi lehet a baja a Suzukinak? Nagyon sokat fogyaszt (8,5l/100km) (Suzuki Swift 1.3 8v 2000 évjárat).
Ez a jelenség kb 2 hónapja jelentkezett, azóta keresem a hibát, de eddig minden jónak bizonyult. kezdésnek kicseréltem a gyertyákat, a gyújtáselosztót, vele együtt a rotort is, de nem lett jobb. Kapott új levegőszűrőt, benzinszűrőt, az injektor kitisztítva, de semmi változás. Oscilloszkóppal elé ellenőriztem a lambdaszondát, persze üzemmeleg állapotban, kb 1 órán át lett járatva hogy biztosan elérje az üzemi hőfokot, de a lambdaszonda is jónak bizonyult., ekkor úgy döntöttem elviszem motordiagnosztikára, amit a szerelő nem csinált meg, helyette CO mérést csinált azt is üzemmeleg állapotban, fűtött műhelyben járatta a motort, az eredmény negatív, mindent jónak talált kivéve a termosztátot, arra azt mondta, hogy beragadt nyitott állapotban, ezért állandóan hűti a motort, így az is ki lett cserélve de semmi változás. ugyanúgy megeszi a 8 litert, ami régebben ilyen időben 5,5-6liter között mozgott. 4 éve van nálam a kocsi, szervizelése mindig időben megtörtént, ilyen problémája még sosem volt. Az autó vegyes használatban van úgy ahogy eddig is volt.
előre is köszönöm a válaszokat!!!
én a szelepekre gyanakodnék.a neten jó kis cikkeket lehet találni,néha még képek is vannak.rendesen el tud kokszosodni egyik-másik.sajnos nem tartanak örökké,szerintem nézesd meg őket.egyik napról a másikra kezdett sokat enni vagy fokozatosan nőtt a fogyasztás?
Köszönöm a válaszokat! A fékek rendben vannak, nem rég lettek cserélve, a futómű és a gumik is jól, nem régen volt műszaki vizsgán, és a lehetőség szerint kerülöm a kátyús utakat, az autó könnyen gurul. nem tapasztaltam a kerekeknél szorulást és az autó nem húz oldalra.
A hiba gyorsan jelentkezett, nem fokozatosan, nincs túlhajtva, és km se sok van benne (170.000km). láttam már ennél öregebb swifteket is több km-rel, amivel benn is foglalkoztak, és hibátlanul működik, ezért se értem, hogy mi lehet a baja. :(
Kipuff: eltömődött vagy összetört katalizátor.
Beszívott levegő: a légmennyiségmérő ebben még ilyen lengőlapos, nem? Nem koszos, nem akad?
Mondjuk mindkettőnek kellene érződnie menetteljesítményben is.
1.3-as swift sosem fog neked 5,5-öt enni,még pályán sem.
Az 1.0-esem eszik ennyit,de nagyon lábujjhegyen...
Az ezres automatám evett 8 litert alsóhangon, de télen dugóban tíz.
A lényeget leírtad, nincs hibája a kocsinak.
Az a szerelő értette a dolgát aki CO-t mért..ugyanis azt tudni kell, hogy a kipufogógáz elemzése mindent elárul.
Ha jó a környezetvizsgálati zöldkártya, akkor nincs baja a motornak. Bármihez is babrálsz, csak rontod az állapotát.
Olyan, hogy 5,5 liter az mese. A 9 már jobban hihető. Ha a CO elemzés azt mutatja, hogy gyári értékeket hozza a kipiffogógáz-elemzés, akkor az azt jelenti, hogy az égés megfelel a szabványnak.
Szóval jó az kilencnek is. Valamit benéztél.
Ez az 5.5 liter fogyasztás érdekes körűlmények között lehetett.
Szerintem az 1.3 as swift országuton 70 es tempónál is 6.5 et eszik
Vegyesben meg 7-8litert
Sokat számít a vezetési stilus
Sok rövid út nagyon növeli a fogyasztást, főleg hidegben.
A 8.5 télen nem olyan dúrva adat szerintem.
Főleg ha nyomod neki.
Bár tény hogy kevesebbel is el lehet járni vele.
Egyébként a labda szonda szokott hírtelen üzem anyag fogyasztást okozni legtöbször.
De ha bemérték és jó akkor nem azzal van baj
Nekem is stiftem van 93-as 1.3 és városban simán benyakalja a 8l-t főleg így télen.
Az 5.5 országútra igaz, 15 éves autótól nem várj csodát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!