Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autó vásárlása, hogy...

Első autó vásárlása, hogy lehet eligazodni a sok jó (rossz) tanácsban?

Figyelt kérdés

Fingom sincs az autókhoz, így elég sok ember véleményét kikértem, de az alapján kb. az összeset ki lehetne zárni...

Ami az én szempontom:

-dízel

- se nem túl kicsi, se nem böhöm vagy kombi.

650-700 van csak az autóra, már holnap meg tudnám venni, de mit??

Tanácsok:

- PDTI motorral nehogy vegyek autót, mert fizethetem, ha elromlik..

- Peugeot 206: egyöntetű vélemények (köztük több tulajdonos) alapján véletlenül sem!

- Citroen (c3) - szintén... : "hülye vagy, csak franciát ne! "

- Fiat (Punto): jajj-jajj, olasz autót ne, azok megbízhatatlanok..

És tudnám folytatni a sort.

Most itt állok, mint egy hülye, és nem tudom, mire-kire hallgassak, és mikor lesz autóm.... :(

2015. jan. 9. 22:14
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!!

Most éppen a kisköbcentis (1400) dízeltől vették el a kedvem, mivel nagyon sokba kerül a javíttatása, ha gond van a motorral. Már tele van a fejem pdtdi-vel meg hdi-vel , meg szívóakármikkel. Na, és most meg egy másik "szakértő" szerint a pdtdi a jó... Amúgy a színe a legutolsó..

Azt is mondták, hogy nagyobb köbcentis benzines is elindul a kuplung felengedésekor, akkor is, ha nem adok elég gázt. De az se nem jó, mert akkor több az adó, meg nem is kell nagy teljesítményű motor. Szóval totál kavar, még mindig. Már az automatán is gondolkodom, csak kevés a felújított váltós, gyári 10-14 éves meg több, mint rizikós. Tudom, necces vagyok, hónapok óta kínlódok. Szóval köszi mindenkinek, aki írt, én meg majd csak jutok valamire :)

2015. jan. 11. 20:31
 12/13 anonim válasza:

Ilyen 1.6os 8 szelepes g astrák nem tetszenek?

[link]

(nem pont ez)

Benzines, városban sem eszik 7-8 liternél többet normál használattal, könnyű vele elindulni mert nyomatékosabb alul, mint a 16 szelepes változat, de nem egy lóerőgyár azért. Ja és nagyon megbízhatóak!

Üdv!

2015. jan. 14. 16:21
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszönök minden választ, felpontoztam mindegyiket!

Végül egy Corsa C lett, dízel, 1.3.

2015. jan. 17. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!