Első autó vásárlása, hogy lehet eligazodni a sok jó (rossz) tanácsban?
Fingom sincs az autókhoz, így elég sok ember véleményét kikértem, de az alapján kb. az összeset ki lehetne zárni...
Ami az én szempontom:
-dízel
- se nem túl kicsi, se nem böhöm vagy kombi.
650-700 van csak az autóra, már holnap meg tudnám venni, de mit??
Tanácsok:
- PDTI motorral nehogy vegyek autót, mert fizethetem, ha elromlik..
- Peugeot 206: egyöntetű vélemények (köztük több tulajdonos) alapján véletlenül sem!
- Citroen (c3) - szintén... : "hülye vagy, csak franciát ne! "
- Fiat (Punto): jajj-jajj, olasz autót ne, azok megbízhatatlanok..
És tudnám folytatni a sort.
Most itt állok, mint egy hülye, és nem tudom, mire-kire hallgassak, és mikor lesz autóm.... :(
Elkeserítelek, itt is egymásnak ellentmondó véleményeket olvashatsz, ráadásul totál idegenektől - már, ha egyeltalán méltatnak a válaszra, mert kismillió hasonló kérdést tettek már fel itt.
Olvass el minden fellelhető információt, aztán keress a környezetedben egy hozzá értő embert, akit ismersz, meg is bízol a véleményében, és vele vitasd meg az elképzeléseidet.
- Dízel kell?
- Biztos, hogy az kell neked első autónak?
- Mire, mennyit és hol használnád?
- Mégis milyen autó az, ami tetszik neked?
- A tetszős autóknál szóba jöhető hibák, fenntartási költség (adók, biztosítás) - megéri az neked?
Az autó vásárlás sokszor nem egy villámgyors akció, lehet heteket-hónapokat is ki kell várni egy igen jó vételre, de ehhez tudni kell azt, hogy mire vársz, mit keresel.
-a PDTDI nem rossz,bár tény hogy sokba kerül ha javítani kell,de mi garantálja hogy el fog romlani!?!?
-Peugeot 206:nem tudok nyilatkozni,soha nem volt ilyenem és nem is vezettem így csak arra tudok hagyatkozni amiit hallottam/olvastam/láttam!Nekem a forma nem tetszik,de amúgy sok rosszat nem hallottam!
-Citroen:ilyenem sem volt,de az biztos hogy a három nagy francia márka közül a citroenre igaz a leginkább hogy ha valamit meg lehet csinálni bonyolultabban akkor ők lesznek az elsők!Szerelni őket kín,bár ez a másik két franciáról is elmondható...valahol igaz a mondás hogy franciából csak a szexet!!
Fiat Punto:ilyenem volt 2001-es!az olasz autók már közel sem olyan megbízhatatlanok mint ahogy azt tartja a mondás...igazából a 80as években,meg a 90es évek közepe/vége széria volt az amik tényleg tudnak olyan jelenségeket produkálni hogy félelmetes!A II-es puntókkal nem nagyon vannak már ilyen gondok!ammi inkább baj,hogy nagyon szeretnek rohadni.....főleg a küszöbök és a hátsó sárvédő ív,illetve az alján a taposók széle a küszöbnél!Nekem 6 évig volt,mondhatom meg voltam vele elégedve,szerettem nagyon!
én amúgy a helyedben valami kis köbcentis benzinest vennék amúgy!Megtanulni rajta d olgokat tökéletes lenne.Azokban általában kevesebb a kilóméter is,illetve valamennyivel kisebb a motor meghibásodásának lehetősége!a dízelnek sok és bonyolult kiszolgáló egysége van,főleg a modern common rail-eknek!De nyilván te tudod!
Common rail? Na erről még nem olvastam :D Nő vagyok, sosem volt autóm.
Köszönöm a tanácsokat, igazából tényleg a legegyszerűbb, ha olyat veszek, ami tetszik, közel áll hozzám, aztán vagy elromlik vagy nem... Tulajdonképpen zsákbamacska.
Ez a karbantartási szerződés nem hangzik rosszul! Pár infót tudnál írni róla?
Pl. kereskedővel köthető-e, milyen díja van?
Köszönöm szépen, hogy időt szántatok a válaszokra!
Amúgy azért dízel, mert benzinessel lefulladok, és nem akarom negatív élményekkel kezdeni a szó szerinti pályafutásom, hogy görcsölök a lámpáknál. Tudom, bele lehet jönni, de nekem már lélektanilag fontos a dízel :)
Lefulladás ellen biztos megoldás az automata váltó, de erre a javaslatra aztán végképp ugrani fognak az ellenzők :-)
Az sem mindegy, hogy a 650-700ezer csak a vásárlásra van, vagy az átíratássál, szervizeléssel együtt annyi a keret.
Városi autónak tökéletes, nem fullad le, fogyasztása kb 8 liter lehet.
Nem szép, viszont praktikus, egyszerű, nem hibásodásra hajlamos szerkezet:
(futásteljesítményt kirívóan kevésnek tartom, viszont Suzukiknál nem nagyon szokták tekergetni az órát - igazából nincs sok értelme)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!