Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogy tudom leellenőrizni a...

Hogy tudom leellenőrizni a valós km-ert? Többi lent

Figyelt kérdés
Hallottam, hogy bmw e36-46on le lehet ellenőrizni a valós km-ert valami kulcsos módszerrel. Nem tudom igaz lehet e de, ha igen akkor mi a folyamata?
2015. jan. 8. 22:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

E46-ban van a kulcsban egy kis chip, motorvezérlő küldi neki minden leállítás előtt a megtett km-t. Ki lehet olvastatni, németországban minden napos, nálunk ez az akció 58 ezer forintomba fájt.

Mehet a hitetlenkedés, és a fujjogás, viszont ez létezik.

E46-ban úgy tudom a gyári kulcsosok 2002-től olvashatóak.

HA ilyen a kulcs:

[link]

Bemész egy HIVATALOS BMW szervízbe, megmondod mit szeretnél, odaadod a forgalmit, és beviszik a kulcsot a műhelybe, te kint vársz a váróban.

Mikor végeztek kapsz egy kinyomtatott A4-es papírt az eredményről, és mehetsz.

Viszont ez a mutatvány 58 ezer forintba került.

Biztos van aki olcsóbban csinálja, én nem találtam mást.

Sőtt, az az elszomorító, hogy a negyedik helyen csinálták meg, az első 3-on nem is hallottak ilyenről..

2015. jan. 8. 22:29
 2/5 anonim ***** válasza:

Bajok vannak nálunk a rendszerrel, ezért is tekergeti előszeretettel a kilométerórákat, hiába minősül bűncselekménynek, ha azt a vevő időben nem tudja leellenőriztetni.

Az előző történet is arról szól, hogy a saját autódnál fizetés ellenében megmondják, hogy mit is vettél... de miért nem lehet lekérdezni díjmentesen, még a vásárlás előtt?

Ez nem csak BMW-kre vonatkozik, ha az autót rendesen szervizelték, a márkaszervizeknél ott vannak az adatok a rendszerben, de nem adják ki... ha meg kiadják, miután megvásároltad az autót, s kiderül, hogy az óra tekergetve volt, akkor mi van? (így jártál)

2015. jan. 8. 23:00
 3/5 anonim ***** válasza:
54%

58 ezer forint a kiolvasás?

Csak nem a kilométermániás ismét? Lexust kell venni, az elég megbízható ahhoz, hogy ne fájjon a fejünk a valós km miatt (meg a legtöbb Lexus nem tekert órás).

De nem akarok a BMW ellen beszélni, az se rossz.

2015. jan. 8. 23:14
 4/5 Bence_ ***** válasza:

Alvázszám utolsó 7karakterével felkeresel egy bmw,szervízt. Vagy keresel valakit aki le kéri neked. Azt fogod megtudni, hogy miket csináltak vele a szervízben.

A kiólvasható adatok manipulálhatók.

2015. jan. 10. 11:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Enyémben is gyanús a Km állás, de én csak azért nem megyek be szervízbe mert félek, kiderülne, hogy 600 ezer van benne, így meg még megvan a reményem, hogy mi van ha mégis valós. De persze elég esélytelen, hogy ügyfélkapus lekérdezésnél, kerek 200.000 km le hozták be(főleg, hogy dízel) az első magyarországi eredetvizsgáján, úgy, hogy épp nullázva volt még az óra is a műszerfalon, de ha ezt tudom miért vettem meg? Egyszerűen azért mert azóta már belement +120.000 km amire megvettem, és elöttem már szinte mindent kicseréltek a tulajok, tehát ők szívhattak vele nálam már viszonylag jó :)
2020. ápr. 22. 22:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!