Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hogyan lehet megtanulni a...

Hogyan lehet megtanulni a legkönnyebben a váltást simson enduro motoromon?

Figyelt kérdés
Állandóan lefullasztom, eddig csak autóm volt.
2010. febr. 5. 16:46
 1/5 anonim ***** válasza:
Ha kéziváltós volt az autó, akkor nincs mit tanulni rajta: minden ugyanúgy zajlik, mint az autónál, csak máshol vannak a kezelőszervek. Felkapcsolásnál nem lelépsz a gázról, hanem visszaforgatod a markolatot. Utána nem kinyomod a kuplungot, hanem bal kézzel behúzod, a váltókart pedig bal lábbal felfelé húzod. Visszakapcsolásnál arra kell ügyelni, hogy érdemes kis gázt adni közben, mert úgy könnyebb (bár ezt autón is szokták javasolni bizonyos esetekben), illetve nem fog megcsúszni utána a hátsó kerék, ha nem találod el a visszakapcsolást.
2010. febr. 5. 16:52
 2/5 anonim ***** válasza:

Én elmennék egy motoros oktatásra nem szégyen az ha valaki vesz pár rutin órát.

Ez olyan mint aki régen vezetett kocsit elfelejt vezetni..

2010. febr. 5. 17:27
 3/5 anonim ***** válasza:

Én viszont nem mennék el motoros oktatásra egy segédmotor miatt ha kocsira már megvan a jogsim.

A váltó a bal lábadnál van, 1-es le, 2-es és a többi sebesség pedig felfele van. Egyes és a kettes között van az üres, ha egyesből kiakarod venni akkor nem kell ütközésig emelni a kart, érezni fogod amikor már nincs sebességben.

1-2 nap alatt meg lehet tanulni egy nagy dolog.

2010. febr. 6. 11:57
 4/5 varhegyi válasza:

még simsont nem vezettem de akarok venni majd eggyet.

jobb oldalt mi található a lábnál mert bal oldalt a váltás van de jobb oldalt mi van??

2012. jún. 3. 17:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Ott van a hátsó fék pedálja. Ha megnyomod, fékez. Persze csak akkor, ha működik a fék.
2012. jún. 3. 18:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!