Mi a baja? 3-as BMW (e46) első bal futómű periódikus " dobolós" kicsit búgós hangot ad ki 20km/h fölött. Jó úton is egyenesben is.
Igen az első gondolat csapágy gyanút feltételez. De szerintem inkább Gumi probléma.
A gumijaid feltételezem nem aszimmetrikus mintázatúak.
Javaslat : mindig aszimmetrikus mintázatú és erősített oldalfalú gumit vegyél, nagy teljesítményű autóra (100 Le feletti autó)
Javasolt megoldásom a problémád felderítésére: Cseréld fel a kerekeket. Az elsőket tegyed hátra és a hátsókat előre. Értelemszerűen , jobb első legyen a jobb hátsó és a bal első legyen a bal hátsó. Ha így a búgás megszűnik, akkor egyértelműen a gumi kopásából eredően jött a hang. Ha nem szűnik meg akkor feltételezhetően csapágy probléma a gond. sajnos így táv "gyógyításban" csak ennyit tudok mondani.
Megjegyzés: A gumik valamikori cseréjnél feltételezem,hogy a forgásirányok nem lettek megváltoztatva, azaz a gumi cseréknél mindig jól felírták a gumikra hogy melyik gumi melyik oldalra való és jól,helyesen határozták meg,hogy az autónak melyik a jobb és melyik a bal oldala. Van olyan is ,hogy a gumis nem tudja vagy csak egyszerűen trehány és nem jól írja fel,hogy melyik gumit melyik oldalról szedte le és a következő cserénél (nyári télire vagy téli nyárira)rosszul,rossz oldalra lesz ez miatt felszerelve a gumi azaz meglesz változtatva a forgásiránya, ezáltal megváltozik a kopása és így egy idő után jelentkezik a gumi búgása. A többi gondról most nem is beszélve amit egy gumi rosszul történő felszerelése okozhat.
Röviden ennyi.
A kocsit felemeltem, a jobb első kereket ha megpörgetem lehet hallani egy olyan hangot mintha a csapágyban homokszemek morzsolódnának vagy mintha levált volna belűről vm és az rágná a dolgokat. De maga a kerék oldalirányban meg sem mozdul, nem lötyög kotyog. Garázsban a csapágy szétszedhető (megnézhető) vagy inkább vigyem szerelőhöz?
Próbáltam az első két téli gumit lecserélni nyárira, de akkor sem csillapodott ez a hang. Tehát a gumi jó.
Az első vagyok. Akkor szinte biztos, hogy kerékcsapágy. Ez szerintem nem az otthon elvégezhető dolgok közé tartozik.
Nekem nem volt drága a csere, szintén E46 hátsó kerékcsapágy munkadíjjal 20.000.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!