Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Tök véletlenül ma megnéztem...

Tök véletlenül ma megnéztem az olajszintet és jóval minimum alatt van a nívópálcán, sőt szinte olajos se lett a pálca? Mi történhetett? Közlekedhetek még? Lámpa nem jelzett a műszerfalon :O (még kb.10 km-et kellene mennem? Amíg tudom pótolni)

Figyelt kérdés
2015. jan. 5. 14:27
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha az olajnyomás lámpa nem világít és a motor járásán se lehet észrevenni semmi különöset, akkor még eldöcöghetsz 10km-re, feltéve nincs út közben meredek emelkedő vagy lejtő.
2015. jan. 5. 14:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem vettem észre semmit a motor járásán és minimális emelkedő van csak az út során. Remélem nem lesz semmi komoly baj.
2015. jan. 5. 14:59
 3/8 anonim ***** válasza:
Tölts utána minnél előbb
2015. jan. 5. 15:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Hát..jobb későn,mint soha:-)

Legalább te megnézted..Ismerettségi körömben két olyan hölgy is van,aki hazatette a motort,pont ezért.

Mégvalami: ne bízd a benzinkutasra,mert átejt.

2015. jan. 5. 15:28
 5/8 anonim ***** válasza:
Jaja te egész értelmes nő vagy. Mert a nők többsége azt se tudja hogy mi az az olaj.
2015. jan. 5. 16:15
 6/8 anonim ***** válasza:
Közvetlenül a motor leállítása után ha nézem, nekem is ilyen. Ha várok fél órát, majdnem a maximumon van a szint. (5W30-as olaj.)
2015. jan. 5. 17:22
 7/8 anonim ***** válasza:
A Motorolajat nem úgy kell nézni. Még mielőtt beindítod a kocsit, kihúzod a nivó pálcát, letörlöd egy zsepkendővel majd visszadugod, vársz 3-4 másodpercet és újra megnézed. Na az adja a helyes értéket. Mivel az olaj "felfut" a nívó pálcára, ezért ha nem törlöd le, többet fog mutatni. Leállítás után meg persze hogy keveset ír mert a motorbol még nem csepegett le az olaj
2015. jan. 5. 18:16
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy ujabb eset ( ujabb tapasztalat aki igy járna)

Nekem olajcsere után a szűrőfedele nem volt megfelelően ráhuzva ès elszivárgott, de menetközbe semmi jele csak egy kör után hazaèrve megnèztem hátha picit kell rátölteni akkor látom a minimumot se èri el.

5 ből 3 liter maradt kb mert 2 litert kellett rátölteni. Elötte amikor áltam be picit csetteget de nem vèszesen (dizel eleve durván jár nem igazán adtam neki jelentősèget) ezután megkapta a hiányzo olajat utánna elmult a csattogás is ès nem lett baja azota már mentem vele többet is. Tehát birja de azert nem sokat.

2023. dec. 6. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!