Az motor olaj a nivó pálca alapján a maximum fölött van 2 cm-el minimum, és ez a szervízben az olajcsere után mértem. Azt mondták 4 liter kell bele de így meg a max fölött van jóval, most mit csináljak?
ha max fölött van az nem jó. a min és max között általában 1 liternyi a különbség ami szerintem eléggé tág határt add meg. Tessék pontosan ez a kettő közé tenni a szintet mert ha több akkor kinyomja valamelyik szimeringet aminek jelentősen többe kerül a javítása/javíttatása mint leengedni 2dl olajat. nem szabad úgy hagyni.
ha úgy hagyod akkor vagy a vezérlés oldali szim. vagy a váltó oldali szim. fossa el magát. tessék beállítani azt a szintet mert ez a legolcsóbb megoldás.
Egyetértek az előttem íróval. A szimeringek fogják kárát látni előbb utóbb.
Vidd vissza a szervizbe és reklamálj!
Vagy engedj le belőle magad! Ha nem férsz hozzá, (az én autóm pl olyan hogy csak csápos emelővel megemelve cserélhető az olaj, aknán nem), akkor a nívópálca helyéről egy vékony tiszta olajálló tömlővel is le lehet szívni belőle.
Lidl-ben neha kapni olajszivattyut, ahoz van tömlő csak az akksira racsatlakoztatod.
Szervizben nem cserelnek olajat, max a felet leengedik es felöntik.
Nekem is 3 dl többet öntöttek igaz csak 5000 km -ert jartam ra eddig. Megvettem a szivattyut es lehuztam a 3 dl töbletet de olyan fekete az olaj, hogy az csak na. Nemsokara viszem az ujabb eves szervizre a jotallas véget de utana itthon lecserelem magamnak ujbol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!