Miért gyullad ki néha az olajnyomás jelző a műszarfealon?
14 éves 4-es golf, 3-4km után mondhatni meleg motornál az olajnyomás jelző lámpa kigyullad, majd elalszik, majd megint kigyullad, stb. "Hideg" motornál nem jelentkezik a probléma.
Fél éve ugyanez volt, akkor csináltattam egy olajnyomás bemérést (nem volt vele gond), egy olajcserét és az olajgombát is kicserélték, úgy tűnt megoldotta a dolgot de a probléma sajnos most ismét előjött.
Az igazsághoz hozzátartozik hogy kb. 5 éve már volt komolyabb olajnyomás problémám, akkor szakszervízbe vittem a járművet. Itt anno a vezérmű tengelyek cseréjét javasolták, ezért ekkor egy állítólag 70.000 km-t futott bontott kocsiból vettem hengerfejet amiből a vezérmű tengelyeket átoperálták az enyémbe. Azóta kb. 50.000km-t tettem a kocsiba.
akár meghalhatott az új gomba
esetleg az olaj minősége sz.ar
vidd vissza,mert ők kezdték el és kérj egy olajnyomás mérést megint forró motornál
lehet még :
eltömődött az olajpumpa szűrője
szorul az olajnyomásszabalyzó
kezd behalni az oilpump
Az olajszintet néztem az rendben volt, meg a legutóbbi csere óta kb. 1000km-t tehettem bele.
köszönöm a hasznos tanácsokat, mindenképp vissza fogom vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!