Első ülésre menetiránnyal megegyezően be lehet-e rakni a gyermekülést?
Nem bébihordó.A biztonsági öv a gyermekülést fogja míg a gyermeket az ülés 3 pontos biztonsági öve!
Kérdés a kresz engedi-e?
nem
Első ülésben csak a menetíránynak háttal lehet gyermekűlésben szállítani gyermeket ha nincs légzsák, vagy az kikapcsolható.
Minden más lehetőség nem megengedett.
Én már tettem fel ilyen kérdést, és teljesen megoszlottak a válaszok. Van, aki úgy értelmezi a kreszt, hogy lehet, van, aki úgy, hogy nem.
Nem kockáztattam, inkább raktam hátra is biztonsági övet, és nem vittem elöl a gyereket...
Amúgy megkérdezhetem, milyen gyerekülés, aminek 3 pontos öve van?
Akkor igen, 3 pontos.
Talán azért nem találkoztam ilyennel, mert még csak 20 hónapos a fiam, és neki 5 pontos a gyerekülése. Később talán "kevesebb" lesz.
(2# voltam)
És az miért nem megoldás, hogy anyuka üljön előre, a 2 gyerek meg hátra?
Vagy a nagy gyerek meg az anyuka hátra, a pici meg előre ellentétesen.
Azért nem volt megoldás mert a pici csak pár hónapos volt(3)
Mint minden ilyen gyerek mindenféle kívánságát sírással ordítással jelzi.Kiköpi a cumit vissza kell adni neki foglalkozni kell vele (simogatni beszélni hozzá stb)
Előre ezért nem ültetem mert el vonja a figyelmet a vezetésről.Hátra pedig azért nem ültetem a két gyereket a 6 évest és a 3 hónapost mert, a nagyobb nem biztos hogy letudja kötni a kicsit.Az ilyen kicsinek még anya kell ráadásul 300 km utaztunk. Egyébként Fél óra alatt elaludt a pici, csak enni kelt fel. Végső soron nem volt vele gond.
A nagy pedig ülhetne elől akár ülés magasítóval de én az ő számára vásárolt biztonsági gyermekülést biztonságosabbnak tartom.Ezért volt a kérdés hogy a kresz engedi e mert a Szlovák rendőrökkel nem lett volna kedvem vitatkozni.Én jártam volna rosszabbul!
Végső soron a Kresz nem tiltja a biztonsági gyermekülés anyós ülésre helyezését menetiránnyal megegyezően amennyiben megfelel az Eu-s követelményeknek.Illetve 4 éves kor alatt nem javasolt a menet iránnyal megegyező utaztatás de ez az estemben nem volt szempont.(mert 6 éves).A 3 hónapos pedig baby hordóba ül menetiránnyal háttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!