Nemsokára 9 éves lesz az autó akkumulátorom le cseréljem e?
ha nem gondozás mentes akkor bele nézhetsz hogy jó e a szint benne.
ha jó és nem is nagyon van gond az indítással de mégis aggódsz akkor vidd el méresd meg hogy kiderüljön milyen az állapota.
de ha nem jelent gondot a bosch aksi vétele akkor megveheted és kicserélheted,az új aku csak jobb lehet.
Ne hagyd magad becsapni. Én is néztem azt a Bosh aksit, direkt nem írok áruháznevet, mert a franc fogja reklámozni. De szerintem ugyanarról a Bosh S3 aksiról beszélünk. Az általam gondolt nagyáruház akcióinak nem szabad bedőlni. A nekem való 70 Ah-ás akkumulátoruk régi ára 33990 forint, ami most "akciósan" 22090 forint. Na ez az akció csak náluk akció, van bolt ahol ugyanez az aksi alapból 19400 forint.
A multiméterrel nem lehet megmondani az akku kapacitását csak a nyugalmi feszültségét, ami kb semmit nem jelent hideg indításnál. Vidd el szervizbe, aprópénzért megmérik a kapacitását terhelővillával vagy egy egyszerű kézi teszterrel, az megmondja, hogy tudja-e az akku amit kell neki és a teljes tönkre menetel előtt kiderül, ha cserélni kell.
Egy autószerelő.
autószerelőnek igaza van,nekem is van olyan halott akum ami 12,4et tart de közben meg indítani esély nincs vele.
multival és fesz méréssel csak úgy lehet tesztelni ha fogyasztót teszel rá és méred hogy mennyire ejti be a feszültséget.
úgy szokták hogy teljesen feltöltik az akut utána 12óra pihenés kb, multi rá az akura,gyújtást ráad /motor nem indít/,tompított ráad és legalább 3 percig megy.
utána mérni hogy mennyire bírta tartani a feszültséget.
persze a legpontosabb a terhelő villa.
Bosch S3 aksiról lenne szó a Tes..-ban lesz akciós ! Van máshol is ebben az árban de akkor postaköltséget kellene fizetni ! Találtam még helyben megegyező árban Varta black dynamic aksit ! Melyik lenne a jobb döntés ???
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat !!
A Bosch S3 ugyanaz mint a Varta Black Dynamic, csak más rajta a matrica. Mindkettőt a Johnson Controls gyártja. Egyébként ezek a gyártó leggyengébb akksijai, legalább Blue Dynamicot vagy S4-et vegyél ha szeretnéd hogy 2-3 évnél többet bírjon.
A gyári Ford mennyivel drágább? Ritkán ajánlok gyári alkatrészt, de az akkumulátorok általában sokkal jobbak mint az utángyártottak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!