Melyik húz jobban egy yz450 f vagy egy yamaha r1?
Az r1 de ez egyértelmű
amugy ültem mindkettőn és r1-em volt is
A gyorsaságiknál másabb a test helyzete, ott tart az ülés is téged, előre dőlve vagy így a gravitáció is segit a kezeidnek.
A crossnál ott csak a kéz tart téged.
Ez miatt is lehet, hogy nem "érződik" annyira, de amúgy az ezres húz jobban.
az egyik sport motor a másik meg cross. Más a futómű, más a váz, más a felfüggesztés, más az aerodinamika, máshogy hagy rá a motor ereje, máshogy oszlatja el és nyeli el. Totál különbözik egy cross motorba tervezett blokk és egy sport motorba tervezett blokk, más az áttételezése, más a fogaskerek mérete és teljesen eltérő elektronikával vannak szerelve. Gyorsasági motoron jobb testhelyzetben van, egyenletesebben "oszlassz" el a motoron aerodinamikailag, kedvezőbb helyzetben vagy ahhoz hogy a nagysebbességet elérd vele és a te testhelyzetedből adódan a motor is stabilabb bizonyos mértékig. Ha megnézed egy sport motor felépítését meg egy cross motor felépítését, úgy, hogy ül rajta valaki, akkor láthatod, hogy ahhoz hogy egy cross motor emelje az elejét, jóval kisebb erő kell, mint egy sport motor esetében, mert a pilóta testhelyzete viszonylag függőleges, egy sport motoron pedig előre dőlsz, szinte fekszel a motoron és a blokk is nagyobb meg hátrébb is van a testhez képest. Más a futómű szöge és nagyobb a súly is.
Kapaszkodni jobban kell egy cross-on, mivel nem vagy olyan "kedvező" helyzetben hogy elnyeld a hirtelen rádható erőt mint egy sport gépen, ezért érzed azokat amiket a kérdésben leírtál. Te úgy érzed hogy egy cross jobban gyorsul, de a valóságban nem így van, egy sport blokk mindig erősebb és hosszabb fokozatokkal dolgozik ezért jobban gyorsul.
Pedig az Yz125 nem egy erőgép :) nekem Pegaso 125 van full crossra építve 42 lóerős blokkal de soha nem fáj a kezem, igaz én jobban szeretem a sport motort, de azért néha szeretek terepen is motorozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!