Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Most akkor létezik ólmozott...

Most akkor létezik ólmozott benzin a kutaknál vagy nem?

Figyelt kérdés

Két ismerősöm két teljesen ellentétes dolgot mond, és össze vagyok zavarodva. Az egyik azt állítja, hogy ma már csak ólommentes benzint kapni, és a 20-30 éves autók is használhatók vele, míg a másik azt állítja, hogy a kutaknál mindkettőt kapni, és csak az az ólommentes, amelyiknél ez ki van írva. Ez utóbbi azt is állítja, hogy ha régi autóba ólommentest öntök, tönkreteszem vele a karburátorát.

Saját megállapításom: eddig "akármilyen" 95-ös benzint tankoltam, és minden szuperül ment, a napokban pedig "ólommentes" felíratút tettem bele, szintén 95-öst, mert csak olyan volt annál a kútnál. Azóta kínszenvedés elindítani az autót. Melyik barátomnak van igaza?

2010. febr. 4. 11:40
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2010. febr. 5. 21:03
 12/14 anonim ***** válasza:
26%

Felesleges az ólom a motornak, jó olajat vegyél.

Régen azért használtak ólomadalákot mivel nem léteztek szintetikus olajak csak bóvli ásványolajak, de azóta már fejlődött a technika!!

20 évvel ezelőtt még nem tudtak 10w40 meg 5w40 meg 0w60 as olajakat gyártani...

2010. márc. 6. 20:12
 13/14 A kérdező kommentje:
Értem. Eszerint akkor akár el is felejthetem az ólomadalék dolgot?
2010. márc. 8. 13:06
 14/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem, az előző hülyeségeket beszél, az ólom leginkább a szelepfészkeknek kell, ahova nem igazán jut a modern olajából....
2013. júl. 13. 20:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!