Állítmány nélkül nehéz ám kibogozni egy kérdést.
Mi van a cukorral és a benzinnel? Van-e benne? Nincsen. Jó-e, ha raksz bele? Nem, mert nem oldódik benne, és a szemcsék eltömítik az üzemanyag ellátó rendszert.
Bocs, de kissé elbambultam mert a kérdés előtt próbáltam máshol megfejtést keresni, TEHÁT:
Ha a benzinbe cukrot öntünk, akkor az tönkreteszi a motort?
És ha igen hogyan? szűrők, vagy ráég a henger falára, amúgy hogyan oldódhat a cukor, mert kémiából nem voltam zseni, de szerintem ez a "kötések miatt" apoláros-poláros, nem lehet..
A cukor a hötöl karamellizálódik és ezzel eltömít mindent, amit csak lehet.
Kipróbálni nem érdemes, mert ha mással "játszod el" ezt, akkor igen komoly büntetésre számíthatsz
Nem oldódik fel a benzinben, jó esetben már a szűrőt, szivattyút eltömíti, a motorban nem okoz kárt.
Persze szakértő károkozók feloldhatják alkoholban, az alkohol keveredik a benzinnel, ha mindenképpen motort akarnak karamellizálni.
Semmi esetre sem károkozó szándékkal kérdezek, csak már annyi ilyesmit hallottam, hogy meguntam!
-még filmben is láttam, hogy beleönt fél kiló cukrot, és az már be sem indul..-
Ű:)
Kérdés:
oldódik vagy sem, ha igen hogyan okozza a motor károsodását, ha nem oldódik miért "kell"?
kristálycukor az alapfeltevés, de ha porcukros legenda terjedt volna el akkor bármilyen port beleönthetünk a benzinhez...
Most kipróbálom oldódik-e a "lakossági" benzinben...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!