Megéri még külföldről autót behozni saját célra?
Én mostanában beszéltem több ilyen autóbehordóval is, azt mondták, mondjam meg milyen autót akarok, hány km-rel, milyen évjárattal, és megmondják mennyiért tudnak hozni.
Ezután felmentem a mobile.de-re, pont ugyan úgy kerestem, mint amiket nekik megadtam, és bizony 2-300 ezer Ft-tal kevesebbért volt fent. A forgalomba helyezést most nem számítjuk, az külön tétel.
De volt olyan is, hogy ott voltam a kereskedésbe, mondtam, hogy egy Mazda 3-ért jöttem, ami előzőleg meg volt beszélve, mondták, hogy azt már elvitték, de várjak 15 percet, mert most jön két másik Mazda 3. Az egyik lábon jött, a másik tréleren.
Én úgy látom, hogy 2 féle autóbehozatal van. Az egyik a kevés km-es 10 év körüli, amit kint már leselejteznek, tehát nem kérnek érte sokat. Hans inkább odaadja 1000 euróval olcsóbban, mint hogy nézegesse még hónapokig a ház előtt.
A másik pedig a totálkáros, széthajtott romok, itt a lényeg, hogy minél olcsóbb legyen, itthon pedig kiglancolják, és "normális" áron próbálják értékesíteni.
Banki bedőlt hiteles nem hinném, hogy nyugaton jellemző lenne.
De ők is ugyanabból az adatbázisból (internet) keresnek, mint amit bárki más megtehet.
Természetesen nem a vakvilágba kell nekiindulni, meg nem 1-2 autót kell kinézni, mielőtt elindulunk, 10-15 autót meg kell nézni. Érdemes egy útvonaltervet készíteni, mindent leszervezni előtte. Meg persze nem árt, ha az ember tud valamilyen nyelvet.
Nem mondom, hogy könnyű dolog, de szerintem kicsit túl vannak "fizetve" ezek a kereskedők. És akkor egyik-másik még úgy beszél veled, mintha ő tenne neked szívességet, hogy megveheted a szarját.
Régen, a regadó csökkentés előtt mindenki arról beszélt, hogy sokkal olcsóbbak lesznek az itthoni használt autók, mert külföldön is olcsóbbak. Na, hát nem lettek, mert pont ezt az árkülönbözetet nyelik be a kereskedők.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!