Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Olyasmit hallottam régebben,...

Olyasmit hallottam régebben, hogy valahol Várpalota mellett újra kezdik gyártani a Pannonia motorkerékpárokat! Igaz ez?

Figyelt kérdés
Persze valami átalakított új Pannóniákat. Vagy a tv-ben vagy a rádióban hallottam. Létezik ez?

2014. dec. 28. 13:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Pár éve volt egy ilyen jellegű próbálkozás. Mázló Imre bemutatott egy látványtervet a prototípusról, majd kiállított az egyik motorkiállításon egy makettnak csúfolt valamit. Pár év csend és némi önkormányzati támogatás után 2010 áprilisában nagy csinnadrattával bemutatták az új Pannónia Bol d'Or nevű motort, ami egy ismeretlen eredetű vázba épített Suzuki DR-Z 400 blokkból és sok-sok konfekcióalkatrészből (rugóstagok, kerekek, fékek, kezelőszervek, elektromos berendezések) állt. 55 darabos szériáról volt szó, de ez aligha készült el, mert pár hónappal később már arról szóltak a hírek, hogy nem sikerült vállalnia a gyártócégnek az önkormányzati támogatásért cserébe megígért munkahelyteremtést és iparfejlesztést. Valószínűleg nem volt több a sztori pár tíz- vagy százmilliónyi pénz eltüntetésénél vagy tisztára mosásánál, de ez már aligha fog kiderülni.
2014. dec. 28. 16:25
 2/5 A kérdező kommentje:

Értem, kösz a választ! Az amúgy sem lett volna igazi "pannonia"!

Valamelyik régi típust kellett volna újra gyártatni, amelyik nagyon bevállt azelőtt!

Mondjuk: T5 vagy T1 vagy P20-T.

2014. dec. 28. 17:07
 3/5 anonim ***** válasza:

"Valamelyik régi típust kellett volna újra gyártatni, amelyik nagyon bevállt azelőtt!

Mondjuk: T5 vagy T1 vagy P20-T"

A három közül egy se vált be igazán, a maguk korában a KGST-n belül sem számítottak kimondottan jónak. Egyébként is: a Pannóniának márkaként nincs akkora vonzereje, mint például a Harley-Davidsonnak, önmagában a márkajelzés nem tudja eladni a motorokat. Ezért aztán a H-D-vel ellentétben a Pannónia csak korszerű műszaki színvonalú motorokkal lehet versenyképes, nem lehet ezeréves, újkorában is öreg technikára építeni.

2014. dec. 28. 17:35
 4/5 A kérdező kommentje:

Háááááááát, nem tudom...szerintem látnék benne fantáziát!

Képzeld el, egy eredeti 0 km-es T1-es. Húúúú!

Sokan nosztalgiából vennének és pont erre építenék!

Nem a mai követelményeknek, abs, befecskendező szivattyu, asr meg anyámkínja....

Egy tuti régi ugyanolyat, mint régen és hidd el, biztos lenne a nosztalgiamotorokra kereslet...

2014. dec. 28. 17:41
 5/5 anonim ***** válasza:

Ha valaki nosztalgiából akar egy T1-est akkor vesz egy felújítottat párszáz ezerért. Vagy felújít/felújíttat egyet.

De aligha fog milliókat adni érte. (mert egy új motort, hiába egy őskövület, kétlem hogy 6 számjegyű összegért kínálnának)

Aminek talán lenne értelme az egy, a gyári kinézethez erősen hasonlító, de valójában egy modern motor.

A hír pedig még most sem igaz.

(nekem ezt vagy egy éve mondták, arra hivatkozva hogy mostanában egyre többet lát(közben csócsálta az enyémet :)) és szerinte ennek az az oka hogy megint gyártják. Pedig szimplán csak van néhány lelkes ember aki felújítja és használja is őket)

2014. dec. 28. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!