Mercedes W124 3000D ( szívó ) teljesítmény növelés?
Figyelt kérdés
Lenne egy ilyen autóm, a teljesítménye vagy 103/109/113 Le, sajnos a rendszerben is tévesen 147 Le-snek van beírva az autó csak úgy mint a forgalmiban. Így nem tudom pontosan megállapítani a 3 közül melyik lehet, bár gondolom lényeges eltérés nincs a 3 motor között. A kérdésem annyi lenne, hogy a miképp növelhetném legalább minimálisan a teljesítményt? Sajnos nem vagyok hozzá értő ezen a területen, de arra gondoltam hogy keresek egy 137Le-s szívó 24 szelepes om606-os motort, bontásra, és abból néhány alkatrészt átcserélnék. Itt jön a kérdés, melyek lennének ezek, melyeket érdemes lenne cserélni? Ha jól tudom a hengerfej, és az adagoló kivételével kompatibilisek az alkatrészek.2014. dec. 25. 10:33
1/5 anonim válasza:
Ha jól tudod....ha meg nem tudod jól vagy elbangálsz valamit, van egy kuka motorod. Döntsd el, hogy szivó diesel autót szeretnél, vagy teljesítményt, a kettő nem fér össze.
2/5 Dörmögő válasza:
Szívó motornál az a megoldhatatlan probléma hogy a nagyobb teljesítményhez több levegő kellene, de a motorod már így is a maximális levegővel dolgozik. Itt jönne a képbe a turbó, kérdés hogy mennyit áldoznál rá.
3/5 anonim válasza:
Szívó motornál elméletben az alkatrészek könnyítésével, a gázcsere gyorsításával és többlet üzemanyaggal lehet nagyobb teljesítményt elérni. Ne kezdj bele, mert ennek nem lesz vége és anyagilag is belerokkansz. Egyszerűbb egy eleve turbós motort belelógatni.
4/5 szántóvető válasza:
a szívódízel lomha a turbóshoz képest amin nem fogsz tudni változtatni.biztos megy a kocsid 190- et ötös váltóval,ennél többet feltöltő nélkül nem fogy tudni kihozni belőle.
5/5 anonim válasza:
Gyári kipufogó rendszer le. 70-es csőrendszer fel. Plussz sport légszűrő. Adagolón a füstcsavar segítségével gázolaj dózis növelése addig amíg üresben forgatva éppen , hogy nem kormol. Szerintem egy plussz 10 le így kinyerhető lesz egy ekkora motornál. De ha kevés akkor inkább a 147 lóerős turbóját- adagolóját kellene beszerelni. Szerintem ez egyszerűbb lenne. Továbbá van mercis találkozó minden hónap utolsó szombatján. Ott talán megmondják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!