Megéri kétütemű Wartburgot venni hétköznapi használatra? Mennyit eszik és bír-e menni az autópályán?
Én hosszú évekig jártam vele hétköznapi használatban. Hosszú távokon defenzív vezetéssel el lehet járni vele 7 literrel is, de ha csak városban használod rövid távokon, főleg télen hidegben, akkor a 10-et is jóízűen megeszi.
Autópályát is bírja, ha nem akarsz vele őrült módjára járni. Mivel 135km/h a hivatalos végsebessége, a 130-as tartós autópályás tempó nem való neki. De ha 100-110 körül tartod a max sebességet, azt simán bírja tartósan, de ilyenkor már nem 7-et fogyaszt, hanem többet.
Egyébként pedig egy egyszerű felépítésű, olcsó strapabíró autó, kimegy a világból is, ha karban van tartva. Én nagyon szerettem. :)
Nekem sok Wb-om volt anno,én is nagyon szerettem,de csak max. a 90-es évek végéig bírták a strapát.
Manapság napi használatra kizárt.
Utángyártott szemét alkatrészek vannak csak hozzá.
Kevergetni kell az olajat minden tankolásnál,a jó minőségő 2T olaj sokba kerül.
Városban beköpködi a gyertyát,füstöl,rángat.Szabadonfutójuk ilyen öregen biztos rossz,állandóan kuplongolni kell,hogy ne rángasson a motorfék.
Autópálya max 100-al,de valószínűleg 2 nap után beáll a pályától.
Csörög,csapszeges,tűgörgős,főtengelyes,és minden bajuk van már.
Beázik mindenhol,esőben elmegy egy henger.
Havonta kuplungbowdencsere,6 hetente vízpumpacsere.
Fék gyenge,ledes óra csal,
tehát ne vegyél már Wartburgot.
Első autóm volt (33F)
kormánnyal vigyázni kell, mert ha jól emlékszem a hardy tárcsa ha szétment, először a 3. fokozat váltásánál okozott gondokat (kormányváltósnál), aztán bizony elmehetett a kormány is.
Gyújtás ha gyári, akkor mindig gond volt vele.
Nekem kétszer szakadt ki a hátsó lengéscsillapító, és konkrétan kirohadt a padlólemez a gumi alatt, mert beázott.
Én örültem neki, szerettem, rajta tanultam vezetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!