Régi kétütemű járgányok meddig mehetnek még az utakon?
Figyelt kérdés
Igaz ritkán, de azért még mindig találkozom egy-egy 2 ütemű csodával(trabant, wartburg). Jó pár éve szó volt arról, hogy ezek már nem sokat mehetnek, mégis a mai napig használják őket. Amúgy a benzint mindig keverik maguknak?2014. dec. 20. 13:09
1/4 anonim válasza:
Amíg át tudnak menni a műszaki vizsgán.
2/4 anonim válasza:
Mivel a kétütemű motorba keverék benzin kell és a kutaknál már nem árulnak keveréket ezért nyilván a tulaj keveri magának. Ez nem akkora különlegesség, elosztasz egy számot egy másikkal és amennyi kijön annyi olajat öntesz a tankba.
3/4 anonim válasza:
A kétütemű motorkerékpárokra még semmilyen korlátozás nincs, a kétütemű személygépkocsik a legutóbbi határozat szerint 2020-ig közlekedhetnek az utakon katalizátor nélkül, ha az eredeti környezetvédelmi normákat teljesítik. Később is mehetnek katalizátorral, vagy a múzeális minősítésűek. Viszont tulajdonos váltásnál az új tulajdonos köteles katalizátort beszereltetni 2020 előtt is, tehát csak a régi tulajdonosok mehetnek katalizátor nélkül.
4/4 anonim válasza:
Nekem is van egy 1972-es Wartburg 353-as járgányom. Azonfelül hogy nagy étvágya van, semmi baja nincs, megy mint a doxa. Nyáron gondoltunk egyet barátnőmmel, hétfőn elvittem egyik szerelő haveromhoz hogy vessen rá egy pillantást és másnap elindultunk vele Eisenach-ba. Az 1136 km-es utat (oda-vissza 2300 km) gondnélkül tette meg a Watrburg, igaz beletankoltunk kb. 240-250 liter benzint meg 7-8 liter olajat. A mai napig 33-as keverékkel üzemel a kicsike és igen, a benzint mi keverjük magunknak. 42 évesen a Wartburg még mindig beleteker a 120-130 km/h-ba az 1000 köbcentijével és a három hengerével. Szóval attól mert egy autó régi és mert 2T még nem rossz, persze mára már korszerütlen, de nagy élmény volt vele elmenni abba a városba ahol egykoron gyártották. Van egy BMW 525d autóm is mert a Wartburg az már azért nem napi használatban van, de minden évben elmegyünk vele egy nagyobb túrára, a BWM még csak 12 éves, én vagyok az első gazdája és már több rozsda van rajta mint a 40 éves Wartburgon, mindamellet már 2 alkalommal robbantam le vele úgy hogy vontatni kellet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!