Van valami GPS alapú "nyomkövető" az 1999-es Opel Astrámban?
Megveszed, belerakod, rendszeresen fizeted a benne lévő SIM kártya előfizuját --> van benne.
Várod, hogy majd magától kinő --> nincs benne.
Egyetlen egy autógyártó sem szerel szériába GPS nyomkövetőt - csak utólag lehet beszereltetni biztonságtechnikai cégekkel.
Ex főnököm autóját kb. 3 hónapja a nyomkövető mentette meg, ház elől ellopták (legújabb Range Rover) kb. 3 perc alatt. De szerencsére volt benne utólagos "néma" riasztó és nyomkövető, kb. 800 méterre jutott vele a tolvaj, a központból lekapcsolták az üzemanyag szivattyút és az autó leállt.
Jó az, alkatrésznek jobban elmegy, mint egybe és le sem lehet bukni vele...
egy délután szétkapják a "fiúk a bányába", aztán mehet minden megjelölt (alvázszám, motorszám) alkatrész bele a Dunába és kész is. Meg sem lehet vele bukni, ha már darabokban az autó.
Simán lopják az öregebb autókat is (annak a válaszolónak, aki még nem hallott erről).
Amúgy nem hülyeség beszereltetni. Én eBayről vettem GPS trackert, külön érdemes még hozzá venni egy tápvezetéket, mivel maga a cucc akkuról szalad, és az csak egy napig bírja; a kábelt bekötöd valahová a kocsiban, ahol van 12 volt, és nagyjából kész. Kipróbáltam a cuccot, úgy is tökéletesen veszi a műholdjeleket, ha az alvázra tapasztod fel. Ergo elég szabadon elrejtheted a kocsiban. Beleraksz egy SIM kártyát, amit évente feltöltesz minimális pénzzel, hogy meghosszabbodjon az érvényessége, és kb. ennyi. Mindenféle funkciói vannak, ráküldesz egy SMS-t, és válasz SMS-ben képes komplett GoogleMaps linket is küldeni, ergo okostelefonon egyből az SMS linkjére kattintva a térképen fogod látni, hogy hol a kocsi.
Megadhatsz neki egy négyszöget is koordinátákkal, amelyet elhagyva automatikusan küldi neked az SMS-t a tracker. Egyszerű és nagyszerű, és elég megbízhatónak is tűnt a próba során. Egy jellegtelen kis doboz, ha acetonnal letörlöd róla a GPS TRACKER feliratot, bárhol elhelyezheted a kocsiban, az avatatlan szem nem szúrja ki, hogy mi az.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!