Miért nem megy esős időben a suzuki sepia robogóm?
Figyelt kérdés
A motor nyáron lett teljesen felújítva, gyakorlatilag az egész blokk új. Azóta pontosan 938km-t mentem vele teljesen hibátlanul. Mostanában vettem észre azt rajta, hogy ha van egy kis víz az úton eső után, vagy éppen esik az eső, akkor elkezd akadozni a motor, utána szinte meg is áll. Alapjárat van . De ha nem ülök rá, még akkor sem akar felpörögni rendesen. Ha száraz idő van, akkor tökéletesen megy, teszi a dolgát. Gyújtókábelt , gyertyapipát cseréltem rajta, a gumi szigetelések is rajta vannak. Hol ázik be , vagy hol lehet a gond? Illetve a kérdésem az lenne még, hogy az első világítását át lehet-e alakítani LED es re ?
Nincs előttem a sepia felépítése, de nyilván a hátsó részen érdemes keresgélni a hibát. Vagy a kerék szórja fel a vizet a légszűrő felé és ott a porlasztóba bejut vagy föntről folyik be. Nézd meg a porlasztó mindkét végén a tömítéseket, a légszűrőházat kívülről, hogy nincs-e eltörve. Ha bejut a víz a gyertyapipa alá az is okozhat ilyen gondokat.
A ledes átalakításról annyit tudok, hogy elvileg az is átalakításnak minősül, tehát hivatalosan intézve bonyolult dolog. Valószínűleg senkit nem érdekel, hogy mit barkácsolsz otthon. Ha a technikai része a kérdés, akkor szerintem nem lesz olyan jó, mint a gyári izzó, lehet, hogy több fény fog kijönni belőle a végén, de nem fog adni rendes képet. Nekem két kis led csík van az izzóm mellett, belefúrtam a lukakat a lámpatestbe, nappal azt használom.
2014. dec. 21. 02:40
2/2 Vida Sándor válasza:
Párás időben kevés neki a levegő. Karburátornál nekem volt egy csonk, ami le volt blindelve házilag. Esőben nem akart menni a sepiám, alapjárat volt, de csak nyöszörgött. Stenderen felpörgött a motor, de ha ráültem, csak hörgött, nem vett. Valami isteni sugallattól kísérve levettem azt a blindet, és onnantól száguldott a gép. Azóta sincs rajta, csak egy gumicső egy darabka szivaccsal, hogy a homokszemcséket ne szívja be. Ja, és teszteltem utána is. Száraz időben ment blindelve, de esőben nem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!