Hányas fordulaton szokás hajtani az autókat?
Gondolom ez minden autónál más. Viszont olvastam neten véleményeket bizonyos autóknál (Astra G és Golf 4), és azt írják, hogy sokat eszik az autó meg, elromlik ez meg az. Közbe megy ilyen 4-5000-es fordulaton hajtsák az autót.
Ilyen fordulatszámon fogyaszthat is, meg romolhatnak is el az alkatrészek.
Tehát akkor normális hajtással a legtöbbet fogyasztó autóból is kilehet hozni kis fogyasztást?
állandó sebbeségű haladásnál a lehető legalacsonyabb fordúlaton érdemes autózni, mert úgy kisebb a fogyasztás.
Ha kell a nyomaték, előzésnél, gyorsúlásnál akkor vissza kell váltani azt kész.
Ezért van a váltó:-)
Az hülyeség hogy 3-4000 furdulaton kell autózni.
Az üzemanyag pazarlás.
Minek a magas fordúlatszám meg a nyomaték ha mondjuk folyamatosan egy sebbeséggel mész?
Butaság
Tény, hogy benzinest is hülyeség 3000 fölött hajtani, de az is hülyeség, hogy ettől menne tönkre bármi is a motorban. Évekig hajtottam egy régi benzines autómat nagyon magas fordulaton, soha nem volt baja, ma is tudok az autóról, még mindig megy. Persze a fogyasztás nagyon magas ilyenkor.
"Tehát akkor normális hajtással a legtöbbet fogyasztó autóból is kilehet hozni kis fogyasztást?"
Hát ez relativ, ha egy Swift enne országúton 10 liter benzint, akkor valószinüleg a tulaj felgyújatná inkább az autót, de ha egy 4.2-es benzines Audi A8-ból kihoz valaki 10 literes fogyasztást, az élete egyik legboldogabb pillanata, és legnagyobb sikere :))
nem az a a gond hogy tönkre menne a motor hanem hogy nem arányosan nő a fogyasztása.
a saját autódban kell megnézni hogy mégis mi az a tempó ahol haladsz is de jól is fogyaszt.
nálam is ez 3000-es fordulatnál van.
Miskolc felől mentem fel Pest mellé autópályán,3500as fordulattal,ahogy észre vettem úgy 7,3-7,5ot simán bekajált,vissza felé már 3000rest tartottam és a vegyes fogyasztásom végül 6,5re jött ki.
idén oda vissza 3000-es fordulat volt és 6liter alatt evett kicsivel.
3000-ren nekem 108km/h a tempó,3500on 120km/h és úgy 110 felett elégrendesen kezd hangosodni a szélzaj,tehát az aerodinamika akkora tempónál már felborul és vissza fogna.
egyszerűen nem ilyen tempóhoz lett tervezve az autó,nem pályázásra való.
szóval ilyenekre kell figyelni,ki kell tapasztalni a saját autódnál hogy mi még a jó és mi már a sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!