Hogyan ápoljam az autógumit?
2009-es évjáratú téligumin nagyon látszik az öregedés, de nem a gumi elfáradása. Egyszerűen csak kifehéredett.
Létezik valami gumiápoló, ami valamelyest visszahozza a fekete színt? Vagy csak kenjem le cipőbox-al?
látszik az öregedés, de nem a gumi elfáradása.
hanem mi?
tavasszal leveszem a téli gumit, lemosom, és száradás után ecset segítségével bekenem glicerinnel(fél liter elég).
mielőtt a glicerint alaklmaztam volna, szilikonpasztát használtam.(vízszerelők használják)
gyönyörűek a gumik(felnin vannak eltéve)
ha jó márka, akkor a 2009-es gyártású(téli gumi) még nem repedezhet...
@spricc2 Elfáradás, és öregedés között nagy különbség van. Gondolj csak arra, mit szoktak mondani az emberekre. Öreg ember nem vénember. Ugyan ezt el lehet mondani az autógumira is. Ami öreg, nem feltétlenül kopott/sérült/repedezett. A kondíciója remek a guminak. Mellesleg Continental. Valóban 5 év után már csereérett, de jövőre még szeretném használni, és utána cserélni. Meg hát ha valami hitvány kencét veszek, és tönkreteszem, akkor nem fogom sajnálni. Etalonnak jó lesz.
A glicerinről mér olvastam, és jónak is hangzik, de nem tudom honnan, miként szerezzem be? Azt olvastam hogy nem szabad az alufelninek érintkeznie glicerinnel, mert károsítja. Lemezfelnin van a téli, de a nyári alun, és azt is kezelném értelemszerűen.
Múltkoriban vettem egy gumiápolót egy bevásárlóközpontban, de mint kiderült rosszat választottam, mert vízben oldódik. Az első esőnél visszakapta a ronda kifehéredett színét a gumi. Ez csak tároláshoz való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!