Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Nekitolattak az autómnak, nem...

Nekitolattak az autómnak, nem látszik rajta semmi komoly, ennek ellenére lehet baja?

Figyelt kérdés
Ülök az autóba és látom hogy az előttem lévő autó tolat hátrafelé (parkolóban voltunk), egy jó nagy csattanás, szegény kocsimba beletolatott ez az istenbarma a vonóhorgával. Az autón egy kicsi horzsolás lett, semmi több. Viszont én ezt elég nagy ütésnek éreztem. Lehetséges hogy lett valami nem látható baja szegénynek?
2014. dec. 18. 22:44
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
A lökhárító mögött lévő merevítőt, vagy kereszttartót simán elgörbíthette, 1-2 fül is törhet ilyenkor. Csak ezek nem látszódnak mert a lökös visszaugrott a helyére.
2014. dec. 18. 22:59
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Igazad van, nyilván a vonóhorog pár négyzetcentiméteres felülete nem csak egy kis festékhibát fog okozni. Mit javasolsz? Nyilván el kell vinnünk szerelőhöz. Viszont bizonyíték nem sok van. Apám volt akkora barom hogy le se sz.rta hogy nekimentek az autónak, azt mondta hogy egy kőfelverődés nagyobb kárt okoz... Viszont a rendszám és az autó típusa fel van írva.
2014. dec. 18. 23:07
 3/11 A kérdező kommentje:

Ja meg kaptunk egy névjegykártyát. Ennyi...

Ilyen esetbe mit kellett volna tenni egyébként?

2014. dec. 18. 23:08
 4/11 anonim ***** válasza:

Milyen kocsi?

Mondjuk ez a lökés is relatív, nagynak érezted, de koránt sem biztos, hogy nagy is volt. A horzsolás egy dolog. maximum érdemes megmozgatni a lökhárítót, ha valahol elpattant akkor mozogni fog ahogy kézzel meglöködöd, ha viszont az egész kocsi mozog a löködéstől, akkor helyén van rendesen.

2014. dec. 18. 23:16
 5/11 anonim ***** válasza:
Vidd el egy szerelőhöz, vagy inkább lakatoshoz, az tudni fogja mit kell lebontani, hogy belásson a lökhárító mögé, esetleg leszereli és megnézi. Ha van valamilyen károd, felhívod és bízol benne, hogy korrekt lesz. Tényleg, milyen autó?
2014. dec. 19. 06:10
 6/11 A kérdező kommentje:
4 kerekű :D
2014. dec. 19. 06:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Te tudod, legyen akkor titkos. Én csak segíteni akartam. A típus alapján esetleg meg tudtam volna mondani, hogy mi van a lökhárító mögött, de akkor hagyjuk.
2014. dec. 19. 07:49
 8/11 anonim ***** válasza:
Most már mindegy, ha a helyszínen nem derült ki hogy mekkora a baj ÉS nem nyilatkozott a károkozó hogy az ő hibájából történt a dolog, tehát a biztosító nem fizet. Az hogy mekkora gubanc, meg csak akkor lehetne tudni ha szét van szedve az autó eleje. Az újabb autóknál már elég zsúfolt az orr rész, sokszor le se lehet látni az alsó motorvédő burkolatig vagy annak hiányában a talajig.
2014. dec. 19. 11:50
 9/11 A kérdező kommentje:
MK4 Swift pontosan. Bocsánat, nem tudtam hogy ez fontos.
2014. dec. 19. 13:05
 10/11 anonim ***** válasza:
Annak két merevítője is van, egy alul és egy fölül. Nem túl nagy összeg, 6-7e körül van darabja utángyártottban. Azt nem tudom milyen erősek, mert ilyet még nem csináltam, de ha hasonlít az SX4-hez, akkor elég könnyen görbülhetnek.
2014. dec. 19. 16:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!