Napi 80 kilométeres táv leküzdésére milyen 50-es robogót ajánlotok?
A robogóm 3 literrel beéri 60-as tempónál de még 70-nél is, az autóm meg 6,5 literes vegyes fogyasztást produkál.
Egyértelmű hogy a robogó olcsóbb.
Mentem már robogóval 40-kmre. Kicsit unalmas de 1 óra alatt oda lehet érni. Nyáron nagyon jó robogózni de amúgy me macerás mindig ruhákat vinni ha hűvösebb van késő délután vagy reggel. Ha esik az eső akkor tiszta víz leszel, elég ha egy kamion jön veled szembe, simán beterít vízzel.
Szerintem jobb napokon érdemes robogóval menni de ha tudod hogy nem lesz jó az időjárás mire mész haza akkor inkább el se indulj robogóval.
Malaguti F12 kb 100-120 ezer forint, viszi a 75-öt simán és mondom, az enyém 3 litert eszik!
Szia!
Nekem most egy Honda Diom van. Én is azzal járok dolgozni, bár nekem közel van a munkahelyem, de ha kell a városba is be szoktam menni vele. Igazából én kifogtam, mert egy nem leharcolt, elég jó állapotú robogót sikerült vennem, és nem is fogyaszt sokat. Bár még nem kalkuláltam, de elvileg olyan 2 litert eszik 100 km-en. Mondjuk nem megy valami halálos tempóval, de ha neked megfelel az 50-55 km/h sebesség akkor simán jó lehet. A hideg ellen pedig én vettem egy thermobéléses motoros kabátot amiben abszolút nem fázok. Meg mondjuk nem árt egy kesztyű sem. Esőben meg tényleg nem a legjobb motorozni, de olyankor esetleg el tudod kérni az otthoni kocsitokat, amit említettél is. :) Szóval ha nem számít annyira a kinézet és a tempó, akkor ajánlom a Diot. :D
A robogó és a személyautó közül inkább az autót választanám a helyedben az említett célra...
Robogóval közlekedni rossz időjárási körülmények között egyeltalán nem kellemes, nem csak fázni, de megfázni is lehet egy-egy meteorológiai szempontból rosszul felmért motorozással, vagy ha az út válik csúszóssá - ónos eső, hó, jég) két keréken elindulni büntetés.
Kellemes időben élmény motorozni, ez nem vitás, csak az iskola nem időjáráshoz igazítva működik.
Az autó fenntartási költsége több, mint egy robogóé, de többet is ad biztonság és kényelem szempontjából is.
"Szóval a csóró diák olcsón szeretne iskolába járni robogóval."
Kinek mi az olcsó.
Volán busz:
diák 30napos bérlet 3.220Ft (38.640ft/év)
Motor/robogó:
3L/100km
napi 80km
heti 5 nap
évi 45 hét
benzin: 360Ft/L
3/100*80*5*45*360=194.400Ft/év
Évente kb 155.000Ft plusz kiadás a robogó költsége a buszhoz képest.
Ezen felül kell meg a robogót megvenni/fenntartani.
autó:
5,5L/100km
napi 80km
heti 5 nap
évi 45 hét
benzin: 360Ft/L
5,5/100*80*5*45*360=356.400Ft/év
A motor tartósságát kell nézni.
Az 50-esek nem erre valók.
Ha mégis erre akarod használni, meg fog növekedni a szervízigény/karbantartási költség.
Ha csakazértis kitartasz az 50-es mellett
(és márpediglen a jogsid miatt ki is kell)
akkor vegyél valamilyen vízhűtéses paripát és tetess bele egy 70ccm fölötti blokkot.
Az legalább bírja a folyamatos és hosszabb távokat és a yard sem köt bele nagyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!