Van valami tippetek az idegesség leküzdésére a vizsgán?
Azt mondja az oktatóm, hogy jól vezetek, de nagyon tudok izgulni.. Ma volt az utolsó órám, és voltak hibáim, amiért akár bukás is jár... Úgy érzem a "kuplungos" lábam nagyon fog remegni, és az nem jó, főleg parkolásnál. Én leszek az első az nap.. Nagyon félek, hogy nem megyek át. Sajnos egy pótvizsga, és pár plusz óra egyelőre nem férne bele a keretbe, szóval még halasztanom is kéne... Ráadásul pont reggeli csúcsforgalom lesz :(
Esetleg tudtok valami módszert, amivel legyűrhetném ezt az idegességet?
Vizsga előtt egyél meg fél vagy akár egy egész tábla csokoládét . Amikor mész a vizsgára hallgass olyan zenét ami megnyugtat .
A csokiról azt mondják , hogy boldogsághormont szabadít fel és így majd nyugodtabb leszel és jobban tudsz gondolkozni .
A vizsgán pedig ne kapkodj és csinálj mindent a saját tempódba és figyelj minden apróságnál oda és simán átmész .
Azt mondanám, igyál meg egy pohár vagy egy korsó sört. Kutatások szerint ez azoknál az embereknél csökkenti a feszültségérzetet, akik amúgy sem szeretnek vezetni. Csak ezek a kutatások nem annyira kerülnek széles nyilvánosság elé. Bár sok országban lehet vezetni, úgy hogy iszol.
A te esetedben persze nem arról van szó, hogy utálsz vezetni, csak félsz. Azt semmiképp nem tanácsolom, hogy ilyen helyzetekben így nyugtasd meg magad, de egy alkalomtól talán nem leszel alkoholista. Persze, ha nem bírod annyira a piát, akkor ne igyál, és ha iszol, akkor is csak annyit, hogy még éppen csak a feszültséged oldja, de a reakcióidődet még ne befolyásolja. Valakinél ez 1 deci sör, valakinél 1 liter, attól is függ mit és mennyit eszel. Fontos, hogy tudj mértéket tartani, ne négykézláb csúszva ülj be az autóba aznap reggel.
Egyébként sokkal jobb módszerek vannak a feszültség oldásra, de gondolom, annyi időd nincs.
Én vezettem a vizsga előtt egy órát, az oktató teljesen felcseszte az agyam, kb. 20-szor elmondta hogy megbukok.
Beült a vizsgabiztos, klíma be 22 fokra, aztán mint aki tök normálisan vezet.
Nem értettem hogy miért, csak a vége fele kezdtem el izdulni, de meglett.
Rutinvizsgán meg annyira remegett a lábam hogy alig birtam kuplungolni, mondta a vb. is hogy nyugalom, tudom mit kell csinálni csak stressz van, egy fél percet álltunk, aztán újúlt erővel megcsináltam.
Köszönöm a tippeket. A lefizetés mellett biztos nem döntök, mert egyrészt nem tudnám megcsinálni, másrészt meg a pótvizsgára sem futja jelenleg.. Vizsga előtt nem tudok vezetni, mert akkor hajnali 5-kor kéne elindulnunk..
A csoki jó ötletnek hangzik, bár nem hiszem hogy ilyen stresszes helyzetben tudnék is enni majd bármit is, de majd megpróbálom :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!