Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A quadok üzemórásak?

Valter6672 kérdése:

A quadok üzemórásak?

Figyelt kérdés
Gondolok itt az ltz yfz...Ott is ugyan igy kell dugót cserélni x üzemóra után?
2010. febr. 1. 23:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Úgy tudom az ltz-be nem mindig van km/h szóval gondolom akkor az üzemórát számolják, de szerinte egyik gépnél se úgy csinálják, hogy pl egy 1000es sportmotornál 100.000km után nagygenerál, hanem érzik hogy gyengébb, mint kéne és hallják, hogy csörög, vagy nem olyan szép a hangja.
2010. febr. 2. 00:03
 2/4 anonim ***** válasza:

Alapvetően igen!

Aztán az más kérdés, hogy már annyira finomítottak a "quad quad jellegén", hogy akár közútinak is elmegy, sőt használják is, de mindenképpen üzemórás igen!

Nyilván a használat módjától függ, én crossozom, nyilván nekem se mindegy, hogy versenyek előtti "megtépés" előtt 15 óránként tuti fullcsere vagy csak kis erdei motorozgatás haverokkal, akkor elmegy talán 30-at is. Persze már aki, mert tudok olyanról is, aki cseszik cserélgetni, csak aztán meg is lehet nézni a motorját.

Én azt mondom, ha jó állapotban akarod tartani, akkor bizony már fülre úgyis hallod, ha valami nem okés, de X óra után mindenképpen cserélj benne dugattyú stb, mert aztán csak nagyobb lesz a baj.

Legalábbis én ezt tenném, de mint mondtam, ez nagyban függ a használat módjától, ha te csak kényelmesen elfurikázgatsz vele betonon, akkor nyilván több ez az óra, de ha terepen rendesen adsz neki, akkor figyelj oda !

2010. febr. 2. 06:55
 3/4 anonim ***** válasza:
Igen, bizony üzemórára mennek. De ne 15- 25 órára vannak kiadva. Alacsonyabb fordulatú motorok ezek. Ha jó olajakkal használod, figyelsz az üzemhőmérsékletre, akkor sokat elmegy. DE időközönként rá kell nézni a motorra, mert ahogy előttem lévő hozzászóló is írta nehogy késöbb gond legyen..
2010. febr. 2. 15:15
 4/4 A kérdező kommentje:
1-nek, a sportmotoroknak semmi köze az üzemórához, de ha veszel egy yz-t akkor annak pl 50 üzemóránként akkor is kell cserélni a dugót, ha húzod neki, ha nem.
2010. febr. 2. 16:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!