Hogy vannak az autónál a sebességtípusok? Mikor hol melyik sebességtípusnál kell kiindulni, valamint melyik típust hol kell használni?
Mi az,hogy sebességtípus?
Ilyet még nem hallottam...
Köszönik jó vannak.
Gondolom a sebességváltó fokozataira gondolsz.
1-esben indulunk, utána midig abban a sebességben kell haladni amiben az autó nem erőlködik de nem is pörgeti agyon a motor (olyan 1700-2000-es fordulat környékén).
Amúgy ezt kresz oktatáson előbb fogod megtanulni mint hogy autóba ülnél, így felesleges ilyeneken rágódni.
Lakó-pihenő övezet: 20km/h
Lakott terület: 50km/h
Lakott területen kívül: 90km/h
Autóút: 110km/h
Autópályán: 130km/h
Neked olyan autó kell, amin csak P R N D felirat van a váltókar mellett. Ott egyszerűbb választani.
D: De én akkor is előre akarok menni.
N: Nem tudom elinduljak-e
R: Remélem nincs senki a kocsi mögött
P: P..ba , itthon hagyom az autót
Elég messziről indulunk...
Majd megtanítják neked a vezetés alapjait.
Városban forgalomtól és sebességtől függ, de vegyünk egy olyan állapotot, hogy nem fékezel csak dinamikusan haladsz, ebben az esetben, 3-as vagy 4-es sebességfokozat ami körülbelül megfelelő 50km/h tempóhoz.
Országúton dinamikus haladás esetén már nagy átlagban 5-ös vagy 6-os sebességfokozatot szokás használni. (Már ha 6 sebességes a jármű)
A sebességre meg van egy visszajelző az autó műszerfalán, ahol pontosan látod mennyivel is mész éppen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!