Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motoros szezon előtt mik a...

Motoros szezon előtt mik a teendők egy olyan motorral, amit évek óta nem használtak?

Figyelt kérdés
Egy '77-es Mz-ről van szó.Gondolom új gyertya és akksi,karbi pucolás és váltóolajcsere elengedhetetlen.De pl elég,ha a váltóból leeresztem a régit és feltöltöm az újjal vagy bontsam meg és tisztítsam ki?Ezeken kívül még mit tanácsoltok?
2010. febr. 1. 19:33
 1/5 anonim ***** válasza:

esetleg kipufogó rendszer kitisztítása, elektromos eszközök leellenőrzése, ha a gumik rossz állapotúak akkor annak a cseréje, meg én először a helyedbe valamilyen magasabb oktánszámú benzinnel használnám hogy rendesen kiégjen minden

remélem tudtam segíteni

2010. febr. 1. 20:34
 2/5 anonim ***** válasza:
A magasabb oktánszámú benzin nem fog eredményt hozni. Az elektromosság, meg a gumik, rendben legyenek ez tény. Ezen kívül:Vedd le a tankot.Töltsél bele kb fél liter benzint, meg finom sódert.Jól rázd össze, hogy a tankban lévő rozsda lejöjjön. ezután öblítsd ki. benzincsap, karburátor kitisztít. gyertya kivesz, hézag ellenőriz, kicsit csiszold meg az elektródákat.Ezután jöhet a fék ellenőrzése, ha szükséges fékbetét csere. kormánycsapágy nem lóg-e, nem akad-e a kormány.első hátsó telók. nagyjából ennyi. ha bővebb segítségre van szükséged, írj privátot.
2010. febr. 1. 23:40
 3/5 anonim ***** válasza:

akik előttem írták az mind le kell amúgy milyen MZ TS, ETZ ?

pucold még meg a kábelsarukat főleg fesszabnál meg megszakítóhézag pucolás és állítás ha szükséges gumi nyomás karbi benzincsap meg amit még írtak váltóból elég leengedni és újat tölteni bele érdemes még rugóstagokat is ellenőrizni bovdeneek és lánc beolajozása (állítása) ha szükséges kuplung állítás egy új gyertya sem árt bele nem nagy pénz, biztosítékok cseréje vagy megpucolása hogy érintkezzen talán ennyi

ha kérdésed van írj nyugodtan

2010. febr. 2. 18:36
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!Egy Ts 125-ről van szó.
2010. febr. 2. 20:09
 5/5 anonim ***** válasza:
áj a legjobb nekem is az van:)
2010. febr. 2. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!