Hengerfejtömítés csere megold mindent?
Figyelt kérdés
Üdv!
Van egy Opel tigrám,1.6 16v.
kb 1 hónapja elkezdett nagyobb gázadásra rángatni,visszatorpan,de nem mindig.
Észre vettem hogy hidegen meg néha melegen is fehéren füstöl.Ma néztem meg jobban,és a motor oldalából szivárog a víz + büdös is,barna színe van. Kb 2 éve volt lecserélve a víz.
A víz is fogy,ma például másfél litert öntöttem utána,1 hónapja jó volt a szint.
Mennyire veszélyes ez,és árba mennyi lenne hogy ha megcsináltatom?
Köszönöm a válaszokat előre is!
2014. dec. 11. 22:26
1/3 anonim válasza:
Nem feltétlen, lehet más baja is. Nekem is volt ilyen nyűgje az Astrámnak, épp úton voltam a szerelőhöz mikor teljesen beadta a derekát. A tömítések még hagyján hogy pocsék állapotban voltak, de sajnos más bajai is jelentkeztek amik szinte előjel nélkül jöttek, gyakorlatilag az autóm annyit tudott kilehelni magából hogy a szervíz elé eljussak ott már be kellett tolni a műhelybe hogy tudjanak vele valamit kezdeni. Majdnem egy 100 ezrem elment akkor 3 éve a javítására, mert a motorral is voltak gondok majdnem egy teljes felújítás kellett hogy jó legyen és utána 2 hónappal később megint kellett költenem rá 30 ezret hogy a hűtőrendszert is felújítsák mivel olaj került bele a vízbe és sajnos ártott is neki.
2/3 anonim válasza:
Elvileg a tömítéscsere - ha csak ez a baja - akkor megoldja. Viszont ránézésre nem lehet megállapítani, hogy nincs e megvetemedve a hengerfej, ahhoz már gépműhely kell, ha meg már ott van akkor érdemes rendbe szedetni, síkolni, szelepeket becsiszoltatni.. Ez mindjárt úgy 40 000 önmagában.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Elvileg sikoltatni kell,mert megvetemedett a hengerfej.
Kb 30 ezer körül meglesz. (Remélem)
2014. dec. 16. 20:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!