Mellékútról balra kéne kanyarodni, de ott piros miatt feltorlódnak az autók, és nem hagynak 1 autónyi helyet, mit tesztek?
Ilyenkor értelemszerűen csak a többi közlekedő jóindulatára lehet alapozni, még ha ez nehéz is.
Illetve a másik verzió, hogy kiaraszolsz a felezőig, amikor balról nem jönnek, ezáltal "zárod" azt a sávot, így majd akad valaki, aki beenged maga elé.
Most gondold el, ez nekem milyen jó, mert a 16,5méter hosszú kamionnal kell ugyanezt a mutatványt megcsinálnom. Kénytelen vagyok kicsit akadályozni a forgalmat, ellenkező esetben az adott kereszteződést csak hajnali 2-kor tudnám elhagyni.
A tapasztaltabbak ezt úgy oldják meg, hogy amikor elindul balra a sor, akkor gyorsan kivágódsz és bepofátlankodsz valaki csak beenged.
A másik irányból jövő kocsikat úgy oldod meg, hogy még azelőtt elindulsz és beállsz besorolásra várva, mielőtt azok zöldet kapnának.
Persze van esélye annak, hogy nem enged be senki és feltartod a másik sort is.
Bekanyarodóknak nem szokás amúgy helyet hagyni. Az áthaladó kocsiknak kell.
Én attól kapok hülyét, amikor hagyok helyet, hogy pl jobbról balra el tudjanak menni a kocsik egy másik útra, de egy paraszt bevágódik elém a lukba, ezzel lezárva a rést. Így senki nem tud elhaladni arra, mert ő nem tudta kivárni a sorát.
Csak körültekintő finom erőszakossággal lehet megoldani.
Ha balról senki, be kell menni a felezőig, és ott szép lassan tolni az orrát. A saját kocsija épsége mindenkinek fontosabb, mint az elsőbbsége, valaki meg fog állni. Ha meg lekoccol: te álltál, ő mozgott, az elsőbbség meg nem adása senkit nem jogosít fel a másik félretolására. Olyan nincs hogy valakit, aki be akar sorolni, nem engednek be.
Ráadásul elő is irja a kressz, hogy nem szabad akadályozni ilyen esetben a forgalmat, azaz szabadon kellene hagyjanak 1-2 autónyi helyet.
Amúgy csak nyugodtan bújj szép lassan oda, és mikor elindulnak, akkor menj el, muszáj elengedjenek.
"Bekanyarodóknak nem szokás amúgy helyet hagyni."
Igazából ez lenne a fő kérdés. Ha hagynának 1 kocsinyi helyet, akkor minden szép lenne. Szóval akkor ezt tényleg nem szokás?
Én mindig figyelek rá, és hagyok 1 kocsinyi helyet ilyen szituációkban, de akkor ezek szerint ez csak az én hóbortom :)
Persze, de nem a kanyarodóknak, hanem az áthaladóknak.
Tehát ha valaki be akar kanyarodni, akkor hagyjak neki helyet, oké. Bekanyarodik az üres helyre mikor várunk. És akkor a következő kocsinak ki hagy helyet aki be akar oda kanyarodni? Érted? Nem lehet minden bekanyarodónak helyet hagyni, viszont az áthaladóknak igen, mert ők tovább is mennek azonnal. A bekanyarodóknak várnia kell.
Amerre én járok, ott időnként el szokás engedni őket, pl látom a távoolban, hogy piros a lámpám és szembe se jönnek sokan, akkor villantok és hagyom.
Utolsónak válaszolva értem én, hogy nem lehet mindenkinek hagyni egy helyet, de ez egy mellékút tipikusan 1-2 percenként érkezik egy autó. Fele balra fele jobbra. Szóval szerintem érzésre 1 autónyi hely már sokat lenditene a dolgon.
A várakozással alapvetően nincs bajom, de itt "zsiliprendszer" szerint vált a piros. Tehát kétirányú forgalom után a jobbról balra haladók kapnak pirosat, igy beáll a sor, úgy, hogy én már abba a sávba nem tudok besorolni, még ha üres lenne a balról jobbra menő is.
Ekkor fogynak el balról és én nem tudok hová sorolni, mert előttem az autók teljesen feltöltötték a sávot, még jobbra is 10 méterre. Ekkor várok. Majd megjönnek a balról jövők, közbe még _mindig_ piros a jobbról balra menőknek, majd megkapják ők is a zöldet, igy megint ott vagyok, hogy mindkét irányban forgalom van :-)
Szóval várnék én, de meddig :-)
Persze ez nem megy végtelenségig, a második periódusban már megoldódik a helyzet, de érzésre sokat kell várni. Sima balra kikanyar helyett megkell várni 2 zöld váltást, mire olyanná válik a helyzet, hogy már lehet kanyarodni.
Talán várnom kéne 2 zöldet, azalatt elszivhatnék egy cigit, de a jobbra kanyarodni vágyók ilyenkor nyomják a dudát.
Lehet egyszerűbb lenne más útvonalat választani, vagy jobbra menni, aztán az első lehetőségnél visszakanyarodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!