Mennyi lenne egy modern autóbusz vagy egy kamion végsebessége, ha nem lenne benne sebességkorlátozó elektronika?
Figyelt kérdés
2010. jan. 31. 10:27
1/9 anonim válasza:
Attól függ ugye milyen motor van benne:)
Egyik ismerősöm vadi új platós Ford Transitja viszi a 200-at is...:D
3/9 A kérdező kommentje:
Mindkettő
2010. jan. 31. 10:37
4/9 anonim válasza:
Húha, a Ford tranzit egyszerre kamion és autóbusz, és még 200-al is megy?
5/9 anonim válasza:
egy legalabb 350LE gep 130-135 korul megy.
6/9 anonim válasza:
Faterom 500 le-s Scaniaval (traktor + pótkocsi 15 tonna kb) 148 körül jött GPS szerint autópályán...
7/9 anonim válasza:
Érdekes!
Itt senki nem olvasta el a kérdést, vagy nem akartok Válaszolni?
(Lehet lepontozni)
Szerintem attól hogy erős egy ilyen busz vagy kamion még nem biztos hogy sebességkotlátozó elektronika nélkül sokkal gyorsabb lenne. Mert ugye milyen áttételezésű a váltó? Nem olyan mint egy sportkocsiban....
De szerintem 250-280 max.
8/9 anonim válasza:
Függ a végátételtől,és a motor maximális fordulatjától.Mentem Volvo kamionnal ami 90 nél 1100 at pörgött,ellenben 2600 volt a vége,de volt amelyik 90nél már 2000 ret forog.Autóbusszal,egy Temsa Diamondal 145 volt a vége,6 dik fokozatban 3100 fordulatnál,persze a korlátozó kiiktatva,utasok nélkül,és 5 sávos szakaszon Németben
9/9 anonim válasza:
Egy műsorban láttam,igaz egy versenykamion volt,310 km/h volt a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!