Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ilyen időben nehezebb vezetni?...

Ilyen időben nehezebb vezetni? Holnap forgalmi vizsgám lesz, és pont jött ez a havas, latyakos idő.

Figyelt kérdés
Mennyivel vezessek ilyen időben lakott t. belül/kívül, autópályán, és autóúton? Mire figyeljek jobban?
2014. dec. 2. 11:44
 1/10 anonim ***** válasza:
75%

Lakotton belül az 50km/h tökéletes ha nincs semmi akadályozó.

Lakotton kívül inkább maradj a 80km/h környékén, de ha sok a leszakadt/lelógó ág, akkor legyen kevesebb. Ha ónos eső is esett, akkor ne félj 50km/h-val menni. Az indokolatlanul lassú sebesség egy hibavonal amúgy, tehát ha túl lassan is mész, még akkor se buksz meg automatikusan.

Autópályára nem hiszem, hogy fogtok menni, ott valószínűleg nem lesz gond, mehetsz amennyivel engedik, az autóúton szintén. Figyelj oda a követési távolságokra és ha előtted lassítanak, akkor lassíts te is. De ez utóbbi kettőre szerintem nem fogtok menni.

2014. dec. 2. 11:53
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Úgy vezess ahogy eddig tanultad. Semmin ne változtass ne kísérletezz mert abból csak baj lehet.
2014. dec. 2. 12:02
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Fokozott figyelemmel vezess. Egy intenzív lassítás csúszásba is átmehet, akkor pedig a legközelebbi tárgy fog megállítani (autó, szegély, fa, kuka, a gyalogos ugyan nem állít meg, de rosszul fogja érezni magát). Ha az utak le vannak takarítva, nincs fagyás akkor egy esős vezetésnek felel meg. Ha az út havas, jeges, erősen latyakos vegyél vissza a tempóból és tarts rendes követési távolságot. Az oktatóddal beszélj a vizsga előtt, hogy mit tanácsol.
2014. dec. 2. 12:21
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
Arra figyelj, hogy kiláss rendesen az autóból. Tegnap este mentem és is, de nagyon rossz volt mert alig lehetett látni az utat, meg a forgalmat a sok csillogástól. És alig lehetett lefújni a párát a szélvédőről, mert a hideg eső folyamatosan hűti a szélvédőt. Az ablakok legyenek tiszták és tekerd feljebb a fűtést, meg menjen magasabb fokozaton a ventilátor is. Sajnos az oldalablakokon lévő vízcseppekkel nem lehet mit kezdeni, azok nagyon zavaróak ha oldalra kell kinézni. Lényeg a lényeg, menj nagyon lassan és a tekinteted járjon mindenfelé. Számszerűen én azt javaslom hogy városban 40, városon kívül 70, autópályán meg 90-100 legyen a sebesség hogy a kamionokat ne nagyon kelljen előzni.
2014. dec. 2. 12:55
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Nah igen, ha városban mész este amikor tiszta víz minden, akkor halott vagy. Olyankor szinte csak emlékezetből tud az ember menni, hogy tudja hol vannak a sávok. Ha szerencséd van, akkor az egyik felezővonalat észreveszed és ahhoz közelebb tudsz húzódni és követni.

Én tegnap nagyon sokat szívtam emiatt este a Hungária-Könyvesen.

2014. dec. 2. 13:05
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

A vizsga előtt jó esetben még az oktatóddal mentek egy próbakört, legalábbis úgy illene, hogy megtapasztald az útviszonyokat, és adjon néhány hasznos tanácsot.

Indokolatlanul lassú vezetés is hiba, de a relatív gyorshajtás még rosszabb, erre mindenképpen kérj tanácsot a vizsga előtt az oktatótól, az itt tanácsolt számszerű sebesség-javaslatokat inkább felejtsd el, az aktuális körülményekhez kell igazodni.

A sok vizsgaútvonal közül egy a lakott területen kívüli vezetés, annak az esélye, hogy autópályán vizsgázol kb 10 százalék, 90 százalékos eséllyel városban lesz a vizsga.

Ónos eső kialakulásának szerencsére már kisebb az esélye, de ha mégis belefutnál, akkor elmondhatod, hogy a lehető legnehezebb körülmények voltak a vizsgán - nagyon lassan, akár lépésben haladva vezess, kerüld a hirtelen fékezéseket.

Legnagyobb esélye annak lesz, hogy vizes úton, borult időben vizsgázol.

Egyik kellemetlenség, hogy nagyon rosszul látszanak olyankor az útburkolati jelek, a másik, hogy nem egyformán vizes mindenhol az úttest, száraz útszakaszok, méretes víztócsák is lehetnek.

Ilyenkor hatványozatlan fontos az előre tekintés, az előtted álló útszakaszon milyenek a viszonyok -lehet száraz, ahol ütemesen lehet haladni, de lehet vizes, sőt víztócsa, komolyabb mennyiségű víz is összegyűlhet.

Utóbbit lehetőleg kerüld ki, ha a sávon belül megteheted, de semmi esetre sem olyan sebességgel hajts bele, hogy a víz fröccsenjen -bukta, ha gyalogosra rávered a vizet.

2014. dec. 2. 14:31
 7/10 anonim ***** válasza:

Kétlem hogy nehezebb lenne vezetni télen. Nálunk még nincs hó de nem ez lesz az első telem úgy hogy megvan a jogosítványom.

Amikor én vizsgáztam akkor nagyon fújt a szél és hideg volt. Szerencsére nem nagyon volt biciklis a városban mert ami nekem nagyon rossz volt hogy zebrához közeledve nem előzhetted meg mert zebránál nem előzhetsz, így megkellet várni amíg elhalad. Ha ezt nézed akkor már könnyebb dolgod van.

Ha rosszak a körülmények akkor mehetsz lassabban. 80-al nyugodtan mehetsz lakott területen kívül ha sűrűn esik a hó.

2014. dec. 2. 15:18
 8/10 anonim ***** válasza:

"Ha rosszak a körülmények akkor mehetsz lassabban. 80-al nyugodtan mehetsz lakott területen kívül ha sűrűn esik a hó."

Ezt komolyan is gondolod?

Út és látási viszonyoknak megfelelő sebesség... sűrű hóesésben mit látsz 80-as tempónál? (plusz még csúszhat is)

2014. dec. 2. 15:47
 9/10 anonim ***** válasza:
Nem gondolom hogy rossz látási viszonyok között valakit megvágnának indokolatlanul lassú haladásért.
2014. dec. 2. 16:45
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítséget!

Sajnos a vizsga nem sikerült, de majd legközelebb sikerülni fog szerintem. Már csak az utolsó feladat volt, és mehettünk volna vissza, egy ívben nem sikerült megfordulni, mert túl kicsi helyet választottam, ezért Y lett belőle.

Ez az egyetlen hibám volt. :(

2014. dec. 5. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.