Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy alfa romeo 156om...

Van egy alfa romeo 156om mitol lehet a fordulatszam ingadozas?

Figyelt kérdés
Nemreg vettem a kocsit, neha jol megy de neha ingadozik foleg ha a szervot hasznalom meg akkor is ha futest kapcsolok de ez uressbe van igy, lehet hogy alacsony a toltes? Volt mar ilyen valakinek?
2014. dec. 1. 23:13
 1/2 anonim ***** válasza:

Na most lehet hogy hülyeségnek tűnik amit mondok, de én meg olyat tapasztaltam az én Fiatomon (jah, szarolasz az is..) hogy nyirkos, esős időben hidegindítás után ha hátramenetbe kapcsoltam akkor megemelkedett a fordulatszám. Ez hatalmas kérdőjelet ültetett a fejembe, vajon mitől lehet?...

Nézegettem, gondolkodtam, és azt figyeltem meg hogy nem konkrétan a váltó állása a döntő, hanem az amikor kigyullad a tolatólámpa. Ez egy kicsivel hamarabb megtörténik mint ahogy konkrétan bevenné a váltó a hátrameneti fokozatot. Na, mondom ez elektronikus gond.

De vajon mi köze van a tolatólámpának a motorvezérlő elektronikához?? Nos, megkerestem hogy hol van a tolatólámpa kapcsolója. Meg is találtam, ott van a váltón lévő mozgatómechanizmus konzolján becsavarva menetesen. Hm, töprengtem hogy nem lehet e esetleg, hogy kúszóáram közlekedik a kapcsolón keresztül a váltóházba vagyis a testelési pontba. Befújtam hát a kapcsolód WD-40-nel, és láss csodát, a probléma azóta nem jelentkezik. Mi ebből a tanulság? Az hogy a kúszóáram fogalma nem fikció. Na most hogy a te autódnál is ez e a probléma azt nem tudom, mindenesetre nem ártana szemügyre venni az elektromos rendszereket, azok csatlakozásait, főleg azokat amiknek a változtatása (ki-be kapcsolása) befolyásolja a motor működését. A testelési pontok mindig legyen tiszták, és fixen rögzítettek, mert ellenkező esetben abból is adódhatnak "tréfás" dolgok.

2014. dec. 2. 07:57
 2/2 anonim ***** válasza:
Ugyan ez Fiat Ulyssen reggelente. Azon a porlasztó csúcs szar. Csere után rendbe jött.
2014. dec. 9. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!