Van egy motowell magnet rs-robogóm és a villanyakba-t-szárba beletörött a csavar hogyan tudnám kiszedni?
A beletört csavarba bele kell fúrni. De csak akkora átmérőjű fúróval, hogy a menetes furat ne sérüljön meg. Majd egy szögletesre köszörült edzett tüskét kocogtatok a furatba úgy hogy "megfogja" a csavarszárat de ugyanakkor ne tágítsa szét. Majd egy alkalmas szerszámmal kihajtom a tüske segítségével a csavart. Többször csináltam ilyet, de nem mindig megy ilyen egyszerűen ahogy leírtam. Mert van amikor bele van szorulva jól a beletört csavar.
Amúgy létezik balmenetes célszerszám is az ilyen beletört csavarok kihajtására, de azt kölcsönkérni célszerű ha van lakatos ismerősöd. De én nem szoktam, hanem türelemmel "kioperálom", vigyázva a menetes furatra. Ha hozzáférhető a beletört csavar vége, akkor egy alkalmas laposvágóval és kalapáccsal is hozzá lehet segíteni hogy meglazuljon, de csak a belefúrás után, hogy aztán ki is lehessen hajtani. Az ilyen csavarkioperálási művelet a legkevésbé szeretett szerelési eljárások közé tartozik nekem és kollégáknak is.
Egy készlet törött csavar kiszedő 3500ft körül van.
Jobb szerszámkereskedésekben lehet kapni egy darabot is. Az csak párszáz forint.
Szerintem megéri megvenni. Gyorsan és egyszerűen ki lehet vele szedni a betört csavart.
(persze ha bele van rohadva a csavar, vagy jó minőségű csavarragasztóval lett összerakva akkor lehet hogy hamarabb törik a csavarkiszedő minthogy megmozduljon a csavar)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!