Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ismertek a parkolásra, tolatás...

Ismertek a parkolásra, tolatásra "aranyszabályokat" személykocsi esetén?

Figyelt kérdés

pl ha szemből indulunk 1 parkolóról 2 autó közül, akkor mikor a visszapillantó elhagyja a kocsik hátsó lámpáját és ütközésig csavarjuk a kormányt, akkor nem visszük el kanyarodáskor vmelyik autó hátulját.

Ilyesfajta dolgokra lennék kíváncsi parkolás esetén. (szemből vagy tolatva parkolás illetve tolatva kiálláskor).Ha van egyáltalán ilyen.Bár szerintem biztos van, mert vmi alapján mindenki csinálja.

2014. nov. 26. 12:00
 1/7 anonim ***** válasza:
Mivel különböző méretűek az autók, a parkolóhelyek és ezek még minden szituációban változnak is (pl ferdén álló kocsi) nem lehet ilyen törvényszerűségeket biztonsággal mondani. Annyi, hogy körültekintés minden esetben. Különösen kifelé. Rá kell érezni, gyakorolni kell
2014. nov. 26. 12:10
 2/7 A kérdező kommentje:
Az a bajom h mindig azt hiszem h a kocsi orrával elviszem a mellettem álló kocsi oldalát.Ezért gyakran kell Y-oznom.
2014. nov. 26. 12:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Egy aranyszabály van: tanuld meg, mekkora az autód.
2014. nov. 26. 17:01
 4/7 anonim ***** válasza:

Nem arra gondolunk, hogy rávágd hogy 4678x1634 mm, hanem hogy érezd a méreteit.

Tudd hogy befér-e a helyre, vagy beparkoláskor becsusszan-e még az eleje, vagy inkább kitolod és újra befordítod, mert különben megpuszilod az előtted álló lökhárítójának a sarkát, ilyesmik.

Mielőtt lett jogsim, én is rémült tekintettel néztem meg kérdezgettem a mellettem ülő sofőrt, hogy hogy a pics*ba érzi az autó elejét, amikor nem is "látni".

De ráérzel.

Ezt a visszapillantós dolgot nem hiszem. Minden autó más méretű, és máshogy érzed benne a teret és a méreteket, szóval nem vennék rá mérget. De biztos van ilyen kocsi, ahol ez működik.

2014. nov. 26. 18:18
 5/7 A kérdező kommentje:

Fiat grande punto-n tanultam vezetni, ott működött.Most pedig szintén bevásárló kocsi méretű autót vezetek (škoda fábia) ott is működik.Tehát méretileg sok helyre beférek, csak vh nem bírom megszokni.Ettől függetlenül be szoktam tudni parkolni gond nélkül, csak szeretek vmi biztos módszerek alapján csinálni dolgokat.A bizonytalanságot nem szeretem.

Kösz a válaszokat.

2014. nov. 26. 20:59
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is mindig szabályok szerint parkoltam. kb hány fokos szög, ha a kocsi vége eléri a másik emblémáját, akkor kormány teker, szépen becsúszik középre. Vizsgán nem volt gond, javítás nélkül csináltam meg a parkolásokat. Nah a vége az lett, hogy megjött a jogsim, beültem a majd négy és fél méteres kombimba és inkább sétálok akár 200 métert, de csak oda állok be ahol van 2-3 szabad hely. Tolatva nem parkolok. Egyáltalán nem érzem a kocsit. Ne így tanuld meg, mert utána b...hatod a szabályaidat. :/
2014. nov. 26. 23:35
 7/7 anonim ***** válasza:
2014. dec. 9. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!