Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swiftek rozsdásodnak?

Suzuki Swiftek rozsdásodnak?

Figyelt kérdés
2014. nov. 23. 12:07
 1/6 anonim ***** válasza:
83%
Ha rosszul tartják őket, igen. De átlagos körülmények között nem igazán, Opelek pl. sokkal hajlamosabbak rá.
2014. nov. 23. 12:21
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Fateromé most 18 éves. A torony kezd kicsit csipásodni, meg a padlólemezen van pár apró pötty. Hozzá kell tenni hogy garázsos autó. Láttam 20 éves új korától a a szabad ég alatt álló Swiftet, na az rohadt rendesen. Padlólemez, küszöbök, sárvédőívek... De még az is menthető volt.
2014. nov. 23. 12:39
 3/6 anonim ***** válasza:
65%
Soha. Azok delíriumból vannak.
2014. nov. 23. 12:49
 4/6 anonim ***** válasza:

egyszer akartam venni egy swiftet, na hamar lebeszéltem magam róla, maikor megláttam. Szétrohadt első tornyok, küszöbök, alá már nem is mertem nézni.

Mivel marha sokáig gyártották, ezért nem látni rohadtat az utakon, mert gondolom a pudvásakat már kidobták.

2014. nov. 23. 14:12
 5/6 anonim ***** válasza:

Szoktak, mint minden fémkarosszériás autó. Elég vékony lemezből vannak a karosszéria elemek, ezért ha megjelenik a rozsda, elég hamar átlukadnak.

Azt kell csinálni, hogy venni kell egy még épp autót, azután levédeni rendesen a korrózió ellen.

A lemezekhez és az alvázhoz hozzá kell csavarozni cinklemezt. Ha közvetlen kontakt van a vas karosszériaelemekkel, akkor először a cink fogy el, nem a vas.

Például a Toyota csinált a régebbi kiadású autóin olyat, hogy a hátsó sárcédőív visszahajtására kívülről szegecselt cink csíkot.

Vagy magas cink tartalmú alvézvédővel kell mindenhol kifújni egy előzőleges alapos tisztítás után. Ez az egész úgy hatékony, ha üregvédelem is van (az öregeket befújják magas viasztartalmú és esetleg cinktartalmú anyaggal).

2014. nov. 23. 20:58
 6/6 anonim ***** válasza:

A szabadban tartott nem elhanyagolt swiftek kb 10 éves korukig totál rozsdamentesek.

Sok autó már 5 évesen rohad pl: ford

kb 15 éves korára ér oda hogy szükség lehet lakatolásra

Ja és az alját érdemes 2-3 évente lefújni.

2014. nov. 26. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!